Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

AirPods та аксесуари від Apple перейдуть на USB-C до 2024 року

AirPods та аксесуари від Apple перейдуть на USB-C до 2024 року

в iCases Blog

Епл швидко відмовиться від iPhone з Type-C на користь смартфона без роз'ємів.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, усі три моделі AirPods та аксесуари для Mac, такі як Magic Keyboard та Magic Trackpad, швидше за все, перейдуть на USB-C до 2024 року.

Раніше Європейський парламент схвалив нову директиву, яка змушує виробників впроваджувати USB-C як загальний зарядний порт на широкому спектрі пристроїв у Європі до кінця 2024 року. У своєму останньому інформаційному бюлетені "Power On" Гурман сказав, що Apple готується внести зміни до своїх пристроїв відповідно до цих нових юридичних вимог.

Гурман вважає, що Apple перевершить дату застосування законодавства наприкінці 2024 року з більшістю своїх продуктів. iPhone 15, за його словами, перевершить мандат ЄС на рік з портом USB-C восени 2023 року. iPad початкового рівня, єдиний iPad, який все ще оснащений роз'ємом Lightning, має перейти на USB-C до кінця цього року.

Гурман припустив, що якщо Apple випустить нову модель iPhone SE у березні 2024 року з портом Lightning замість порту USB-C, вона відповідатиме законодавству ЄС, оскільки вона буде запущена до кінця року, але будь-яка нова модель iPhone SE, випущена в 2025 або 2026 року, повинна мати USB-C.

Гурман зазначив, що всі моделі AirPods, а також Magic Mouse, Magic Keyboard та Magic Trackpad повинні будуть перемикатися після виходу нових версій. Він очікує наступного року кілька великих оновлень Mac, включаючи новий iMac і Mac Pro, і сказав, що "ймовірно, можна припустити, що цей крок збігається з оновленнями аксесуарів".

Незважаючи на перехід на USB-C у сімействі продуктів Apple, Гурман сказав, що, на його думку, ера USB-C буде набагато коротшою, ніж термін володіння 30-контактним роз'ємом iPod або Lightning, "принаймні для мобільних пристроїв Apple" . Роз'єм iPod і Lightning будуть на нових пристроях Apple близько 11 років кожен, перш ніж вони будуть поступово припинені, і Гурман, як і раніше, вважає, що "майбутнє Apple - це бездротовий зв'язок і що якась версія скасованої мрії AirPower 2017 все одно в зрештою здійсниться - задовго до того, ніж через десять років.

Він додав, що "якось у найближчі кілька років" Apple, ймовірно, почне повністю переходити на індуктивну зарядку на iPhone і iPad, що значною мірою звільняє пристрої від законодавства ЄС, наказуючи включити порт USB-C.

Додати коментар
Ще статті за темою