Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

App Store запобіг "потенційно шахрайським транзакціям" на 2 мільярди доларів у 2022 році

App Store запобіг "потенційно шахрайським транзакціям" на 2 мільярди доларів у 2022 році

в iCases Blog

Повідомили в Apple.

У 2022 році App Store запобіг "потенційно шахрайським транзакціям" на суму близько 2 мільярдів доларів, заявила сьогодні компанія Apple у статті Newsroom, що розповідає про переваги App Store і Apple Pay з точки зору безпеки.

Близько 3,9 мільйона викрадених кредитних карток були запобігти використанню для здійснення несанкціонованих покупок у застосунку, а 714 000 облікових записів було заборонено здійснювати транзакції в майбутньому, що й зумовило цифру в 2 мільярди доларів.

Apple також відхилила близько 1,7 мільйона заявок на додатки, які не відповідали стандартам App Store щодо "конфіденційності, безпеки та змісту". З цих 1,7 мільйона застосунків 400 000 було відхилено за порушення конфіденційності, 153 000 - за розсилку спаму, копіювання наявних застосунків або введення користувачів в оману, а 29 000 - за наявність прихованих або недокументованих функцій.

428 000 акаунтів розробників були припинені через можливе шахрайство, а 105 мільйонів несанкціонованих акаунтів розробників були заблоковані; Apple також відключила 282 мільйони несанкціонованих акаунтів клієнтів і заблокувала ще 198 мільйонів до того, як їх було створено.

У 2022 році було заблоковано менше шахрайських акаунтів розробників, ніж у 2021 році, завдяки "новим методам і протоколам", які Apple впровадила, щоб ускладнити створення шахрайських акаунтів. Apple успішно запобігла поширенню шкідливих програм з "незаконних магазинів", які, за її твердженням, захистили користувачів від "близько 57 000" пропонованих застосунків; було заблоковано більше ніж 147 мільйонів шахрайських рейтингів і відгуків App Store, що запобігло введенню покупців в оману відгуками, залишеними акаунтами ботів.

Дані про безпеку App Store з'явилися в той час, коли на компанію Apple чиниться тиск з метою дозволити користувачам iPhone і iPad встановлювати додатки, що не входять до App Store, за допомогою "бічного завантаження", а компанія Apple випустила альтернативні ринки додатків. Європейський союз уже ухвалив закон, що змушує Apple дозволити встановлення застосунків, що не входять до магазину застосунків, і очікується, що компанія розгорне цю функцію в Європі з iOS 17.

У США розробляється аналогічне законодавство, що дає змогу обходити App Store, і Apple заявляє, що такий мандат "підірве захист конфіденційності та безпеки", на який звикли покладатися користувачі iPhone, і "поширить шкідливе ПЗ, шахрайство та експлуатацію даних".

Додати коментар
Ще статті за темою