Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple буде закуповувати чіпи в Арізоні, починаючи з 2024 року

Apple буде закуповувати чіпи в Арізоні, починаючи з 2024 року

в iCases Blog

Повідомив генеральний директор Apple Тім Кук.

Згідно з звітом Bloomberg, Apple планує почати закуповувати деякі зі своїх чіпів на заводі в Арізоні. Генеральний директор Apple Тім Кук розкрив цю інформацію на зустрічі з інженерами в Німеччині, коли він гастролював Європою.

"Ми вже ухвалили рішення викупити завод в Аризоні, і цей завод в Аризоні запускається в 24 році, так що у нас попереду близько двох років на цьому, можливо, трохи менше", - сказав Кук співробітникам. "І в Європі я впевнений, що ми також будемо постачати з Європи в міру того, як ці плани стануть очевиднішими", - сказав він на зустрічі, в якій взяли участь керівник служби Apple Едді К'ю та Дейдр О'Брайєн, глава відділу роздрібної торгівлі. торгівлі та людських ресурсів.

Кук не надав детальної інформації про чіпи, які Apple отримає з Арізони, але постачальник Apple TSMC в даний час будує завод з виробництва неподалік Фінікса. TSMC розпочала проект у 2020 році та розпочне масове виробництво на 4-нанометрових чіпах у 2024 році.

Буквально минулого тижня The Wall Street Journal повідомив, що TSMC планує відкрити другий завод в Аризоні, при цьому завод вартістю 12 мільярдів доларів вироблятиме передові 3-нанометрові чіпи наступного покоління, які, ймовірно, будуть використовуватися для майбутніх пристроїв Apple.

Адміністрація Байдена прагне спонукати компанії виробляти чіпи у Сполучених Штатах за допомогою фінансових стимулів, у той час як Apple також прагне скоротити свою залежність від Китаю. Основні заводи TSMC знаходяться на Тайвані, але він також управляє офісами в Камасі, Вашингтон, а також дизайнерськими центрами в Остіні, штат Техас, і Сан-Хосе, штат Каліфорнія.

Додати коментар
Ще статті за темою