Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple додала нового партнера зі зборки iPhone 14 в Індії

Apple додала нового партнера зі зборки iPhone 14 в Індії

в iCases Blog

Apple прагне збудувати свою виробничу базу за межами Китаю.

Apple додала ще одного партнера зі збирання до свого виробничого списку iPhone 14 в Індії, оскільки вона прагне побудувати свою виробничу базу за межами Китаю, повідомляє Bloomberg.

Тайванський контрактний виробник Pegatron стане другим постачальником Apple, який вироблятиме моделі iPhone 14 у країні після Foxconn, яка розпочала виробництво в Індії у вересні.

Тайванські партнери Apple зі збирання Foxconn, Wistron і Pegatron мають заводи з виробництва iPhone в Індії, де виробляються iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 і останні моделі iPhone 14, при цьому остання модель має помітне скорочення затримки між виробництвом Китаю та Індії з декількох місяців до кількох тижнів.

Експорт iPhone Apple з Індії становив 1 мільярд доларів за п'ять місяців з квітня. Незважаючи на невеликий розмір за китайськими стандартами, збільшення обсягу виробництва iPhone в Індії сигналізує про готовність Apple зорати інвестиції в країну як альтернативу домінуванню Китаю в збиранні електроніки, яке останнім часом постраждало від політики країни з нульовим COVID.

Головний завод Foxconn у Чженчжоу, на якому працює близько 200 000 осіб, постраждав від суворих обмежень після спалаху на заводі, внаслідок якого місто з населенням близько 10 мільйонів людей було заблоковано. Згідно з одним звітом, виробництво iPhone може впасти на цілих 30% наступного місяця через посилення обмежень COVID-19 у Китаї.

Незважаючи на злиття подій, плани Apple з розширення виробництва в Індії існують протягом деякого часу, не пов'язані з проблемами локдауну в Китаї, хоча вони наголошують на глибокій залежності Apple від однієї країни.

Диверсифікуючи свої виробничі лінії за рахунок Китаю, Apple грає в довгу гру, яка не вплине на її ланцюжок поставок протягом багатьох років. Bloomberg нещодавно повідомив, що потрібно близько восьми років, щоб перемістити лише 10% виробничих потужностей Apple з Китаю, де все ще виробляється близько 98% iPhone.

Додати коментар
Ще статті за темою