Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple додасть до Apple Watch Pro підтримку супутникового зв'язку

Apple додасть до Apple Watch Pro підтримку супутникового зв'язку

в iCases Blog

За словами Тіма Фаррара, консультанта із супутникового зв'язку в каліфорнійській фірмі Telecom

Apple може оголосити про свою довгоочікувану функцію супутникового підключення для iPhone 14 наступного місяця, за словами Тіма Фаррара, консультанта зі супутникового зв'язку в каліфорнійській дослідницькій фірмі Telecom, Media and Finance Associates.

У серії твітів Фаррар сказав, що оголошення про супутниковий зв'язок T-Mobile і SpaceX, ймовірно, було спрямоване на те, щоб запобігти оголошення Apple про власну функцію супутникового зв'язку для iPhone у партнерстві з Globalstar. Apple проводить медіа-захід у театрі Стіва Джобса 7 вересня, і слоган заходу "Far Out" та ілюстрації зоряного неба викликали спекуляції про оголошення супутникового зв'язку.

У лютому Globalstar оголосила, що придбала 17 нових супутників для надання безперервних супутникових послуг "потенційному клієнту", яким може бути Apple.

Фаррар сказав, що послуга Apple буде пропонуватися безкоштовно для двосторонніх текстових повідомлень тільки при запуску і використовуватиме існуючий супутниковий спектр без будь-яких змін правил FCC. Для порівняння, T-Mobile та SpaceX планують використовувати середньодіапазонний спектр 5G T-Mobile та підтримувати SMS-повідомлення, MMS та деякі програми для обміну повідомленнями, але Фаррар вважає, що цей більш амбітний підхід зіткнеться з нормативними перешкодами по всьому світу.

Марк Гурман із Bloomberg вперше повідомив, що Apple працює над супутниковим зв'язком для iPhone у грудні 2019 року. Раніше цього року Гурман сказав, що Apple все ще працює над цією функцією, і сказав, що вона може бути готова до iPhone 14 наприкінці цього року. Гурман заявив, що ця функція призначена для використання у надзвичайних ситуаціях, дозволяючи користувачам iPhone повідомляти про надзвичайні ситуації владі та надсилати короткі текстові повідомлення контактам екстрених служб, і додав, що ця функція також може бути доступна на нових Apple Watch.

За словами Гурмана, iPhone буде потрібний спеціальний чіп модему для підключення до супутників, припускаючи, що ця функція може бути сумісна тільки з iPhone 14 і новішим. Для порівняння, T-Mobile сказав, що "переважна більшість смартфонів", які вже є в його мережі, зможуть підключатися до супутників SpaceX за допомогою існуючих стіпових чіпів.

Додаткові відомості про функцію супутникового підключення Apple, наприклад, чи буде ця функція обмежена США або доступна в усьому світі, залишаються невідомими.

Додати коментар
Ще статті за темою