Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple і Ericsson врегулювали багаторічну патентну суперечку через 4G

Apple і Ericsson врегулювали багаторічну патентну суперечку через 4G

в iCases Blog

Компанії знову співпрацюють.

Ericsson оголосила, що досягла патентної ліцензійної угоди з Apple, яка врегулює тривалу суперечку між двома компаніями щодо патентів, пов'язаних із стільниковою технологією.

Суперечка походить від початку 2015 року, коли дві компанії подали до суду на одного на десятки патентів Ericsson, пов'язаних із стільниковим зв'язком, що використовується в продуктах Apple, таких як iPhone та iPad.

Компанії досягли семирічної патентної ліцензійної угоди наприкінці 2015 року, яка, мабуть, поклала край суперечці, але вона була відновлена наприкінці 2021 року та на початку 2022 року, оскільки угода 2015 року наблизилася до кінця, і компанії не змогли домовитися про умови продовження угоди та включення додаткових патентів, пов'язаних із новою технологією 5G.

З сьогоднішнім оголошенням Ericsson і Apple уклали нову багаторічну угоду про перехресне ліцензування патентів, пов'язаних із стільниковим зв'язком, та додаткові патентні права.

Крістіна Петерссон, директор з інтелектуальної власності Ericsson, каже: "Ми раді врегулювати судові розгляди з Apple за допомогою цієї угоди, яка має стратегічне значення для нашої програми ліцензування 5G. Це дозволить обом компаніям продовжувати фокусуватися на виведенні найкращих технологій на світовий ринок".

На додаток до патентного ліцензування, угода також включає зобов'язання обох компаній щодо зміцнення існуючого співробітництва, "в тому числі в галузі технологій, функціональної сумісності та розробки стандартів".

Додати коментар
Ще статті за темою