Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple подала до суду на компанію Meta

Apple подала до суду на компанію Meta

в iCases Blog

Звинувачують у відстеженні та зборі персональних даних користувачів iPhone.

Meta стикається з новим пропонованим колективним позовом, який звинувачує її у відслідковуванні та зборі персональних даних користувачів iPhone, незважаючи на функції та політику Apple, які призначені для того ж типу відстеження.

У серпні з'ясувалося, що за допомогою програм Facebook та Instagram Meta може відслідковувати всі натискання клавіш користувача, введення з клавіатури та багато іншого при використанні браузера у програмі. Наприклад, коли користувач натискає посилання на Instagram, Meta може відстежувати його взаємодію, вибір тексту і навіть введення тексту, такий як паролі та дані приватної кредитної картки на цьому веб-сайті.

Ця практика відстеження користувачів є прямим порушенням політики Apple App Tracking Transparency (ATT), яка вимагає, щоб програми запитували згоду користувача, перш ніж відстежувати їх у додатках та веб-сайтах, що належать іншим компаніям.

Новий позов, поданий у середу до федерального суду Сан-Франциско, звинувачує Мету в цьому порушенні, повідомляє Bloomberg Law. Пропонований колективний позов звинувачує Meta в порушенні структури Apple ATT і законів штату і федеральних законів, збираючи дані користувача без згоди користувача у своїх додатках Facebook і Instagram.

У більшості програм на iPhone розробники використовують Apple Safari для відкриття посилань у своїх додатках. Однак, Meta розробила індивідуальний браузер у додатку на основі платформи Apple WebKit для Instagram і Facebook. Браузер Meta дозволяє вставляти код відстеження JavaScript під назвою "Meta Pixel" у всі відображені посилання та веб-сайти.

У позові Meta звинувачується у використанні браузера у додатку у Facebook та Instagram як спосіб обійти правила, що застосовуються Apple, щоб запобігти небажаному відстеженню користувачів. "Це дозволяє Meta перехоплювати, відстежувати та записувати взаємодію та повідомлення своїх користувачів з третіми особами, надаючи Meta дані, які вона агрегує, аналізує та використовує для збільшення доходу від реклами", - йдеться у позові відповідно до Закону Bloomberg.

З моменту появи в червні 2021 року Meta була активним противником політики Apple ATT, стверджуючи, що це завдасть шкоди малому бізнесу, які покладаються на персоналізовану рекламу.

Meta заявила в повносторінковій газетній рекламі, що Apple шкодить можливості малого бізнесу зростати, оскільки якщо користувачі відмовляться від відстеження, вони з меншою ймовірністю побачать рекламу персоналізованою та рекомендованою для них. Платформа ATT від Apple вплинула на бізнес Meta, оскільки очікується, що тільки цього року вона втратить 10 мільярдів доларів доходу.

Представник Meta надав MacRumors таку заяву:

Ці звинувачення необґрунтовані, і ми енергійно захищатимемо себе. Ми розробили наш браузер у додатку, щоб поважати вибір конфіденційності користувачів, у тому числі те, як дані можуть бути використані для реклами.

Додати коментар
Ще статті за темою