Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple продовжить використовувати чіпи Qualcomm для iPhone 15

Apple продовжить використовувати чіпи Qualcomm для iPhone 15

в iCases Blog

Повідомляє Марк Гурман із Bloomberg.

Qualcomm заявила, що збирається надати "величезна більшість" модемних чіпів для пристроїв Apple, незважаючи на попередні очікування, що вона надасть лише частину модемних чіпів.

Qualcomm у листопаді 2021 року заявила, що, як очікується, поставить 20 відсотків модемних чіпів Apple у 2023 році, сигналізуючи про потенційний перехід до власних модемних чіпів Apple. Apple працює над тим, щоб скоротити свою залежність від Qualcomm, розробляючи власну модемну технологію власними силами, але схоже, чіпи Apple не будуть готові до запуску в 2023 році.

Звіт Гурмана перегукується з інформацією, яку раніше чули від аналітика Apple Мін-Чі Куо. У червні 2022 Куо заявив, що робота Apple над чіпом модему 5G "не вдалася" і що Qualcomm залишиться постачальником модемів Apple для лінійки iPhone 2023 року.

Куо сказав, що розробка чіпа зупинилася, але робота зрештою триває. Очікується, що Apple створить свій власний модемний чіп, але потрібно більше часу, щоб робота була завершена і задовільною для використання в iPhone та інших пристроях.

Apple розпочала судовий позов проти Qualcomm у 2017 році, звинувативши Qualcomm у несправедливому зборі роялті за технології, до яких вона не мала жодного відношення. Apple хотіла перейти від Qualcomm з переходом на 5G, щоб припинити платити збори Qualcomm і натомість використовувати технологію Intel, але Intel не змогла виробляти чіпи 5G, що відповідають стандартам Apple.

Apple була змушена врегулювати свій позов із Qualcomm і з тих пір використовує модемні чіпи Qualcomm 5G для лінійки iPhone та iPad. З того часу Apple працює над власним модемним чіпом і навіть придбала бізнес модемних чіпів Intel, щоб отримати перевагу. Початкові чутки визначили 2023 як рік, коли Apple буде готова до переходу, але, схоже, Apple знадобиться трохи більше часу, щоб завершити свої модемні угоди з Qualcomm.

Додати коментар
Ще статті за темою