Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple працює над бюджетним AR-шоломом за ціною iPhone

Apple працює над бюджетним AR-шоломом за ціною iPhone

в iCases Blog

Джерела The Information і Bloomberg.

Численні чутки показали, що перша гарнітура Apple AR/VR, яка вийде пізніше цього року, коштуватиме близько 3000 доларів, але майбутня версія буде доступнішою, згідно з повідомленнями The Information і Bloomberg. Apple вже розробляє більш "бюджетну" гарнітуру AR/VR, яка може бути оцінена аналогічно iPhone.

Поточні моделі iPhone 14 коштують від 799 доларів США і до 1599 доларів США для моделі найвищого класу з об'ємом пам'яті об'ємом 1 ТБ, але немає ні слова про те, де в цьому діапазоні може впасти дешевша гарнітура. Повідомляється, що гарнітура конкуруватиме з гарнітурою змішаної реальності Meta, яка коштує 1500 доларів.

*ціни з офіційного сайту.

Інженери Apple планують використовувати більш доступні компоненти, щоб знизити ціну, але нижча гарнітура матиме ту саму загальну функціональність AR/VR "змішаної реальності", що і гарнітура, випущена у 2023 році. Чипи в пристрої будуть на одному рівні з iPhone, а не чипами рівня Mac, використовуваними в першій гарнітурі AR/VR, і Apple також може використовувати внутрішні дисплеї з більш низькою роздільною здатністю і дешевші матеріали.

Наразі розробка доступнішої гарнітури перебуває на ранніх стадіях, і Apple не створила працюючого прототипу. В інформації йдеться про те, що "значна" робота над пристроєм почалася торік, і на той час метою був запуск дешевої гарнітури у 2024 році. За словами Блумберга, Apple може представити бюджетну гарнітуру змішаної реальності у 2024 або 2025 році.

Майже для всіх категорій продуктів Apple має як преміум-, так і більш доступні версії пристроїв, тому не дивно, що компанія планує зручнішу для споживачів гарнітуру змішаної реальності, яка приєднається до високоякісної версії ~3 000 доларів, що вийде пізніше цього року.

Зосередившись зараз на більш доступній гарнітурі AR/VR, Bloomberg каже, що Apple затримує доповнену реальність Apple Glasses, над якою вона працювала. Розгортання окулярів Apple було відкладено на невизначений термін, а робота над пристроєм була зірвана.

Перша гарнітура Apple AR/VR може бути представлена вже цієї весни, але пристрій побачив кілька затримок під час розробки. Ціна в 3000 доларів зумовлена високоякісними компонентами, які використовує Apple, включно з двома дисплеями 4K від Sony, більш ніж дюжиною камер, зовнішнім акумулятором і багатьом іншим.

Додати коментар
Ще статті за темою