Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple прибере комісію для південнокорейського розробника

Apple прибере комісію для південнокорейського розробника

в iCases Blog

За деякими винятками розробники зобов'язані платити комісію Apple у розмірі 30% за всі продажі в App Store.

Комісія з торгівлі Південної Кореї заявляє, що Apple усуне лазівку, в якій місцеві розробники фактично зобов'язані платити компанії комісію у розмірі 33%.

За деякими винятками, розробники зобов'язані платити комісію Apple у розмірі 30% за весь продаж у App Store. Однак у Південній Кореї вони стягувалися не за ціну додатку, а за цю ціну плюс 10% місцевий податок на додану вартість (ПДВ).

Отже, збори Apple були еквівалентні виплаті комісії у розмірі 33%. Після того, як розробники повідомили про це FTC, регулятор здійснив наліт на місцеві офіси Apple у вересні 2022 року.

The Times of India повідомляє, що голова Комісії з питань справедливої ​​торгівлі (FTC) Хан Кі Чжон сказав журналістам, що тепер це питання може бути вирішене.

"У вересні FTC швидко запустила розслідування після повідомлень про те, що Apple стягує несправедливі комісійні лише з місцевих розробників додатків", - сказав він. "Нещодавно Apple заявила, що добровільно виправить проблемні дії до січня наступного року".

"Якщо Apple виправить це добре, - продовжив Хан, - це до певної міри полегшить труднощі для вітчизняних розробників додатків".

Незрозуміло, чому Хан вірить у це, тому що чистий позитивний ефект для розробників майже нульовий, якщо є якісь переваги. Податки все ще мають бути сплачені, і тепер розробники мають сплачувати їх безпосередньо.

Крім того, регулюючі органи Південної Кореї розслідують як Apple, так і Google передбачувані порушення місцевих законів про оплату в додатку.

Додати коментар
Ще статті за темою