Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple покращила технології моніторингу глюкози в крові

Apple покращила технології моніторингу глюкози в крові

в iCases Blog
Apple хоче використовувати цю функцію, щоб діабетики та інші люди перевіряли рівень глюкози в крові без потреби колоти голки.

Згідно з новим звітом Марка Гурмана з Bloomberg, Apple домоглася помітного прогресу в галузі неінвазивної технології моніторингу глюкози в крові. Запланована як майбутня функція Apple Watch, Apple хоче використовувати цю функцію, щоб дати змогу діабетикам та іншим особам перевіряти рівень глюкози в крові без необхідності вколоти шкіру для аналізу крові.

Щоб перевірити рівень глюкози без крові, Apple розробляє чіп кремнієвої фотоніки, який використовує оптичну абсорбційну спектроскопію для сяйва світла від лазера під шкірою для визначення концентрації глюкози в організмі. Технологія перебуває на стадії "доказ концепції", яка є життєздатною, але має бути стиснута до розміру, що може поміститися в носимі пристрої.

Наразі прототип пристрою має розмір iPhone і може бути прикріплений до руки людини. Це менше, ніж попередня версія, яка була досить великою, щоб була потрібна стільниця.

TSMC розробила основний чип для живлення прототипу, але раніше Apple працювала з Rockley Photonics над створенням датчиків і чипів для моніторингу глюкози. Rockley Photonics 2021 року представила цифрову сенсорну систему, яка, за її словами, може контролювати температуру тіла, кров'яний тиск, тенденції глюкози, гідратацію, алкоголь, лактат і багато іншого. Rockley Photonics ясно дала зрозуміти, що Apple є її найбільшим клієнтом у нормативних документах, але Apple зрештою припинила відносини.

У рамках Exploratory Design Group (XDG) Apple працюють сотні інженерів, але технологія все ще працює на кілька років. За словами Блумберга, XDG на кшталт науково-дослідного проєкту Google X, і це найпотаємніше підприємство Apple. Apple витратила сотні мільйонів доларів на розробку неінвазивного моніторингу глюкози.

Спочатку Apple почала роботу над альтернативним моніторингом глюкози після купівлі RareLight у 2010 році за вказівкою Стіва Джобса. Протягом багатьох років Apple використовувала стартап під назвою Avolante Health LLC для тихої роботи над проектом у секретному об'єкті, перш ніж його перевели на XDG.

Технологія виявлення глюкози під шкірою піддається випробуванням на людях протягом останніх 10 років, при цьому Apple використовує тестову групу людей з переддіабетом і діабетом 2 типу, а також тих, у кого не був діагностований діабетик.

Apple хоче мати можливість попереджати людей, якщо вони переддіабетичні, що дає змогу змінити спосіб життя до розвитку повномасштабного діабету. Регулююча група Apple проводить ранні обговорення питання про отримання схвалення уряду на технологію.

Додати коментар
Ще статті за темою