Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple зменшила радіатор у нових MacBook Pro

Apple зменшила радіатор у нових MacBook Pro

в iCases Blog

Через проблеми з поставками комплектуючих.

Моделі M2 Pro і M2 Max MacBook Pro оснащені значно меншим радіатором через проблеми з ланцюжком поставок, свідчать про те, що розбирання показують.

Вверху: материнская плата M1 Pro с большим радиатором. Внизу: материнская плата M2 Pro с меньшим радиатором

Переглянута теплова архітектура нового MacBook Pro, мабуть, викликана зменшенням загальної займаної площі на кристалі M2 Pro і M2 Max всередині пристрою, як зазначили iFixit і Max Tech. Моделі MacBook Pro M1 Pro і M1 Max містили два великі модулі пам'яті, але моделі M2 Pro і M2 Max MacBook Pro містять чотири тонші модулі пам'яті. Незважаючи на те, що матриці M2 Pro і M2 Max фізично більші, ніж матриці M1 Pro і M1 Max, SoC загалом займають менше місця.

Ліворуч: M1 Pro SoC. Праворуч: M2 Pro SoC

Це означає, що моделі MacBook Pro M2 Pro і M2 Max не потребують радіатора такого розміру, як той, який використовувався для попереднього покоління. Неясно, чи суттєво це впливає на теплову ефективність.

Причиною використання чотирьох менших модулів пам'яті, мабуть, є проблема з ланцюжком поставок. Весь SoC встановлений на підкладці, тому чотири менші модулі дають змогу Apple використовувати меншу підкладку, економлячи на матеріалах і в результаті знижуючи складність. Ділан Патель, головний аналітик SemiAnalysis, сказав iFixit:

Субстратів ABF було дуже мало, коли Apple зробила вибір дизайну. Використовуючи чотири менших модулі, а не два великих, вони можуть знизити складність маршрутизації всередині підкладки від пам'яті до SoC, що призведе до меншої кількості шарів на підкладці. Це дозволяє їм ще більше розтягувати обмежену пропозицію субстрату.

M2 Pro і M2 Max забезпечують на 20 відсотків кращу продуктивність процесора і на 30 відсотків кращу продуктивність графічного процесора, ніж їхні попередники, але оскільки чіпи, як і раніше, засновані на 5-нанометровому процесі TSMC, деякі користувачі відзначили, що Apple, можливо, зробила теплові компроміси, щоб забезпечити поліпшену продуктивність.

 

Додати коментар
Ще статті за темою