Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple тимчасово призупинила розробку власного чіпа Wi-Fi

Apple тимчасово призупинила розробку власного чіпа Wi-Fi

в iCases Blog

Але компанія не відмовляється від проєкту.

Apple призупинила роботу над чіпом Wi-Fi, який вона розробляє, аналітик Apple Мін-Чі Куосаїд сьогодні. Розробка розробленого Apple чіпа Wi-Fi наразі "зупинена", і Куо каже, що Apple затримається "на деякий час".

Це означає, що постачальник Apple Broadcom продовжить надавати Apple чіпи Wi-Fi в доступному для огляду майбутньому, включно з постачанням чіпів для майбутніх моделей iPhone 15, які будуть випущені в 2023 році.

Новини про роботу Apple над чіпом Wi-Fi вперше з'явилися в січні, коли Марк Гурман з Bloomberg сказав, що Apple працює над комбінованим чіпом Wi-Fi і Bluetooth, який замінить компоненти, які постачає Broadcom. У той час Гурман сказав, що Apple прагне перейти на свої власні чіпи, починаючи з 2024 року, замінивши запчастини Broadcom до 2025 року.

Зверніть увагу, що чіп Wi-Fi і Bluetooth відокремлений від чіпа модему 5G, який Apple також розробляє для заміни технології Qualcomm. Кінцевою метою Apple є виробництво багатьох інших критично важливих компонентів iPhone власними силами, знижуючи його залежність від сторонніх компаній.

Зрештою, Apple хоче створити чіп, який об'єднує функції стільникового модему, Wi-Fi і Bluetooth в одному, і компанія також працює над заміною радіочастотних чіпів і чіпів для бездротової зарядки, які вона отримує від Qualcomm.

Куо каже, що попередня розробка Apple для вирішення Wi-Fi була тільки чіпом Wi-Fi, а не комбінованим чіпом Wi-Fi і Bluetooth. Сполучення цих двох технологій є більш складним для Apple.

Зокрема, попередньою розробкою рішення Apple для Wi-Fi був чіп тільки Wi-Fi, а не комбінований чіп Wi-Fi+Bluetooth. З точки зору дизайну розробка комбінованого чипа Wi-Fi+Bluetooth складніша, ніж просто чип тільки Wi-Fi. Оскільки більшість продуктів Apple використовують комбінований чіп, було б ще складніше замінити комбіновані чіпи Broadcom на свої власні, якщо Apple вирішить це зробити.

Роботу над чіпом Wi-Fi було призупинено, бо Apple хоче зосередити свої ресурси з дизайну чіпів на передових 3-нанометрових чіпах, які налаштовані для живлення майбутніх iPhone та інших пристроїв. Тож Куо каже, що "недостатні ресурси для розробки" затримують масове виробництво не лише чіпа 5G від Apple, а й чіпа Wi-Fi.

Куо вважає, що протягом наступних двох-трьох років Apple буде ризиковано використовувати свої власні чіпи Wi-Fi у міру зміни стандартів і впровадження Wi-Fi 6E і Wi-Fi 7. Наразі Куо вважає, що Apple почне впроваджувати чипи Wi-Fi 6E і Wi-Fi 7 для своїх пристроїв, а Broadcom отримає вигоду.

Додати коментар
Ще статті за темою