Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple замовляє весь запас 3-нанометрових чипів TSMC для iPhone 15 Pro і M3 Mac

Apple замовляє весь запас 3-нанометрових чипів TSMC для iPhone 15 Pro і M3 Mac

в iCases Blog

Заплановані до запуску в другій половині 2023 року.

Повідомляється, що Apple отримала всі доступні замовлення на N3, 3-нанометровий процес першого покоління TSMC, який, ймовірно, буде використовуватися в майбутній лінійці iPhone 15 Pro, а також на нові MacBook, заплановані до запуску в другій половині 2023 року.

Згідно зі звітом DigiTimes, Apple закупила 100% початкових поставок N3, які, як кажуть, мають високу прибутковість, незважаючи на більш високі витрати і зниження коефіцієнта використання ливарного заводу в першій половині 2023 року. Згідно з джерелами звіту, масове виробництво 3-нанометрового процесу TSMC почалося наприкінці грудня, і ливарний цех поступово збільшив технологічні потужності, а щомісячний обсяг виробництва сягне 45 000 пластин у березні.

Очікується, що Apple прийме 3-нанометрову технологію TSMC цього року для чипа A17 Bionic, який, імовірно, буде живити моделі iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Подейкують, що технологія 3 нм забезпечує підвищення енергоефективності на 35% порівняно з 4 нм, що було використано для виготовлення чіпа A16 Bionic для iPhone 14 Pro і Pro Max.

Останні дві моделі iPhone були першими смартфонами з чіпами, побудованими на 4-нанометровому процесі, і схоже, що Apple знову намагається першим вийти на ринок з моделями, заснованими на новітніх напівпровідникових технологіях.

Згідно з січневим звітом DigiTimes, Apple планує випустити новий MacBook Air у другій половині 2023 року, і він може бути оснащений 3-нанометровим чипом. Однак аналітик індустрії дисплеїв Росс Янг у грудні заявив, що 15-дюймовий MacBook Air буде випущено в першій половині 2023 року. Якщо прогноз DigiTimes виявиться точним, то, можливо, 13-дюймовий і 15-дюймовий MacBook Air з чіпами M3 на основі технології 3 нм буде запущено в другій половині 2023 року.

Заглядаючи далі, аналітик Apple Мін-Чі Куо вважає, що 14- і 16-дюймові MacBook Pro, які з'являться у 2024 році, будуть оснащені чіпами M3 Pro і M3 Max, які побудовані на 3-нанометровому процесі TSMC. За словами Куо, моделі MacBook Pro з чипами M3 Pro і M3 Max підуть у масове виробництво в першій половині 2024 року.

Технологія 3 нм забезпечить підвищену продуктивність і кращу енергоефективність порівняно з поточними чіпами, виготовленими на 5-нанометровому процесі, включно з M2 Pro, знайдений у поточному високопродуктивному Mac mini від Apple, та M2 Pro і M2 Max, які використовуються в останніх 14- і 16-дюймових моделях MacBook Pro.

TSMC готова перейти на N3E - поліпшену версію N3, її технологію першого покоління 3 нм - на комерційне виробництво в другій половині цього року, і Apple стане першим клієнтом, який прийме цей процес, згідно з іншим звітом на цьому тижні від DigiTimes. Nikkei Asia повідомила у вересні, що Apple може прийняти N3E для запуску пристроїв уже цього року, але ми не бачили жодних інших повідомлень, що підтверджують цю дорожню карту.

Додати коментар
Ще статті за темою