Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple зареєструвала словесний знак xrOS для AR-шолома

Apple зареєструвала словесний знак xrOS для AR-шолома

в iCases Blog

Перед презентацією WWDC 2023.

Компанія Apple зареєструвала в Новій Зеландії словесний знак xrOS, вперше побічно розкривши як назву своєї майбутньої операційної системи для гарнітури, так і офіційний шрифт і стиль, пов'язані з нею.

Виявлений Паркером Ортолані та зареєстрований у Новозеландському бюро інтелектуальної власності, словесний знак xrOS вказує на те, що Apple використовуватиме шрифт Сан-Франциско у своєму маркетингу xrOS поряд із macOS, iOS, watchOS і tvOS.

"xrOS" означає "розширена реальність", тобто представляє функції доповненої та віртуальної реальності, підтримувані гарнітурою розширеної реальності. Цю назву було підтверджено внутрішніми джерелами Apple через Bloomberg торік, і Apple також зареєструвала торгову марку xrOS у різних країнах через секретну підставну компанію.

Під час розробки Apple називала програмне забезпечення гарнітури "Reality OS" або "rOS", але в міру наближення запуску вирішила змінити назву на менш загальну "xrOS".

xrOS має iOS-подібний інтерфейс, схожий на iPhone і iPad, і буде відразу ж знайомий користувачам Apple. Домашній екран дає змогу користувачам змінювати розташування значків застосунків і настроюваних віджетів.

Гарнітура матиме нові версії наявних застосунків, як-от "Карти" і "Повідомлення", які будуть перероблені для роботи в AR/VR. Apple також створює комплект для розробки програмного забезпечення для сторонніх додатків для гарнітури.

Apple представить гарнітуру на своєму ключовому заході WWDC у понеділок, 5 червня.

Додати коментар
Ще статті за темою