Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Чіп 5G від Apple може бути готовий наступного року

Чіп 5G від Apple може бути готовий наступного року

в iCases Blog

Повідомив генеральний директор Qualcomm Кріштіану Амон.

Виступаючи вчора на конференції MWC 2023, генеральний директор Qualcomm Кріштіану Амон сказав, що, за чутками, чип 5G від Apple може бути готовий наступного року.

"Ми очікуємо, що Apple зробить свій власний модем у 2024 році, але якщо їм потрібен наш, вони знають, де нас знайти", - сказала Амон в інтерв'ю Джоанні Стерн з The Wall Street Journal. Його коментарем поділився технічний аналітик Кароліна Міланезі.

Наразі Qualcomm є ексклюзивним постачальником модемів 5G для пристроїв Apple, включно з усією лінійкою iPhone 14, але вже давно ходять чутки, що Apple розробляє свій власний чип 5G як власну заміну. Марк Гурман з Bloomberg минулого місяця повідомив, що Apple спочатку планує використовувати чіп тільки в одному новому продукті, як-от високопродуктивній моделі iPhone, і повністю відмовиться від модемів Qualcomm приблизно через три роки.

Виходячи з таймфрейма 2024 року, наданого Амоном, можливо, що чип 5G від Apple може дебютувати принаймні в одній моделі iPhone 16. Також можливо, що Apple може спочатку представити чип 5G у продукті меншого обсягу, такому як iPad. Неясно, як працюватиме чіп Apple порівняно з модемами Qualcomm, але перехід на власний дизайн, найімовірніше, з часом знизить виробничі витрати Apple.

Тим часом, очікується, що всі моделі iPhone 15 будуть оснащені модемом Qualcomm Snapdragon X70, який має подальші поліпшення швидкості та енергоефективності стільникового зв'язку порівняно з Snapdragon X65 у всіх моделях iPhone 14. Qualcomm також нещодавно анонсувала свій останній модем Snapdragon X75, який все ще може використовуватися в деяких майбутніх пристроях Apple на тлі поступового переходу на власний чіп 5G.

У твіттері аналітик Мін-Чі Куо сказав, що досі не встановлено, чи будуть моделі iPhone 16 оснащені чипом Apple 5G. Куо сказав, що рішення залежатиме від того, чи зможе Apple подолати технічні проблеми, пов'язані з mmWave і супутниковим зв'язком.

Додати коментар
Ще статті за темою