Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

ЄС хоче віддалено сканувати повідомлення на всіх смартфонах

ЄС хоче віддалено сканувати повідомлення на всіх смартфонах

в iCases Blog

Щоб розпізнати насильство над дітьми.

У мережі з'явився злив нового документа законопроекту Євросоюзу, в якому йдеться про зв'язку із зашифрованими повідомленнями.

Документ має інформацію про те, щоб добровільні дії кількох платформ виявилися малоефективними у боротьбі з сексуальним насильством над дітьми в інтернеті. Саме тому потрібно переходити до радикальніших заходів.

Пропонована постанова складається з двох основних дій: по-перше, вона накладає на постачальників зобов'язання з виявлення, звітності, видалення та блокування відомих та нових матеріалів про сексуальне насильство над дітьми, а також про вимагання дітей незалежно від технології, що використовується в онлайн-сервісах обміну повідомленнями. По-друге, воно засновує Центр ЄС із сексуального насильства над дітьми як децентралізована установа для забезпечення нового Положення.

Ці Правила залишають на розсуд відповідного постачальника вибір технологій, які будуть експлуатуватися для ефективного дотримання розпоряджень про виявлення та не повинні розумітися як стимулювання або дестимптивування використання будь-якої конкретної технології за умови, що технології та супутні заходи відповідають вимогам цих Правил.

Це включає використання технології наскрізного шифрування, яка є важливим інструментом для забезпечення безпеки і конфіденційності повідомлень користувачів, у тому числі дітей.

При виконанні наказу про виявлення постачальники повинні вживати всіх доступних заходів захисту, щоб гарантувати, що використовувані ними технології не можуть використовуватися ними або їх співробітниками з метою, відмінних від дотримання цих Правил, а також третіми особами, і таким чином, щоб уникнути підриву безпеки та конфіденційності повідомлень користувачів.

Алек Маффет, людина, яка злила документ, пояснила ці слова так, щоб отриманий доступ до інформації мали лише добрі хлопці. Тобто, щоб людям з поганими намірами доступу не надавався. Як визначатимуть людей і перевірятимуть поки що інформації немає. Але, як на мене, це дуже двозначно та ненадійно.

Професор криптографії Джона Хопкінса Метью Грін заявив, що цей документ «є найстрашнішою річчю, яку він коли-небудь бачив», і що ЄС «пропонує нову систему масового стеження, що читатиме особисті текстові повідомлення».

Минулого року Apple впровадила в iOS 15 нову функцію для пошуку заборонених фотографій насильства над дітьми на iPhone.

Додати коментар
Ще статті за темою