Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Google Play Store тепер дозволяє Spotify використовувати альтернативні рахунки для покупок у програмі

Google Play Store тепер дозволяє Spotify використовувати альтернативні рахунки для покупок у програмі

в iCases Blog

Без необхідності проходити через білінгову систему Google Play.

Google оголосив, що популярний потоковий музичний сервіс Spotify зможе виставляти рахунки користувачам Android у версії Spotify для Google Play без необхідності проходити через білінгову систему Google Play.

Spotify є першим партнером Google для функції "User Choice Billing", яка дозволяє користувачам Android робити покупки, використовуючи кращий спосіб оплати. Виставлення рахунків на вибір користувача по суті є альтернативним варіантом виставлення рахунків для покупок у додатку, і він поставляється зі зниженою платою.

Spotify зможе збирати платежі безпосередньо від користувачів, а Google стягуватиме Spotify на чотири відсотки менше, ніж зазвичай. Spotify та інші розробники, які зрештою приймуть User Choice Billing, все одно повинні будуть скоротити продажі та покупки додатків Google, але за зниженою ціною. Google зазвичай збирає від 15 до 30 відсотків покупок у додатку, як і Apple.

У своєму блозі Spotify сказав, що Google зробив "сміливий крок, щоб допомогти вирівняти ігрове поле", і що "справедливі та відкриті платформи" приносять "безперешкодний споживчий досвід".

Spotify публічно виступає за справедливість платформи та розширені варіанти оплати протягом багатьох років. Ми вважаємо, що справедливі та відкриті платформи забезпечують найкращий, безпроблемний споживчий досвід, який також дозволяє розробникам представляти, впроваджувати інновації та процвітати.

Spotify впроваджує початкову тестову реалізацію виставлення рахунків користувачам в окремих країнах, починаючи з цього тижня. Сьогодні Google також оголосив про партнерство з Bumble, а Bumble додасть підтримки найближчими місяцями.

User Choice Billing від Google - це варіант у 35 країнах, включаючи Сполучені Штати, велику частину Європи, Австралію, Японію та багато іншого, і це пілотна програма, до якої можуть приєднатися інші розробники.

За допомогою User Choice Billing Google відрізняє Play Store від App Store, оскільки Apple в даний час не дозволяє програмам використовувати альтернативне виставлення рахунків. Однак є два винятки, включаючи Південну Корею та Нідерланди. Регулятори в цих країнах змусили Apple дозволити деяким програмам використовувати сторонніх постачальників платіжних послуг.

У Нідерландах Apple збирає 27-відсоткову комісію замість 30-відсоткової комісії, а в Південній Кореї Apple збирає 26-відсоткову комісію. Обидві знижені комісії аналогічні тому, що Google зробив для своєї системи білінгу User Choice. Оскільки Google приймає варіанти альтернативного виставлення рахунків і продовжує чинити тиск на регулювання, можливо, Apple також складе і розширить голландські та південнокорейські процеси на інші країни та типи додатків, але Apple продовжує боротися за покупку в додатку, щоб залишатися єдиним способом оплати в App Store в даний час.

Додати коментар
Ще статті за темою