Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iOS 16 додає вбудовану підтримку розкладки клавіатури Dvorak

iOS 16 додає вбудовану підтримку розкладки клавіатури Dvorak

в iCases Blog

Нова клавіатура розроблена для швидкого дворучного набору.

iOS 16 додає вбудовану підтримку розкладки клавіатури Dvorak на iPhone, надаючи користувачам альтернативу стандартній QWERTY розкладці. Нещодавно додана опція була відзначена @aaronp613 та іншими ще в липні, але ця функція залишалася в основному під радаром, поки вона не була виділена цього тижня Ars Technica та The Verge.

Двіржак був розроблений, щоб зробити дворучний набір швидшим та ергономічнішим порівняно з QWERTY. Запатентована Августом Дворжаком в 1936 році, макет зменшує рух пальця, поміщаючи всі голосні в середній ряд з лівої сторони клавіатури і часто використовувані приголосні, такі як R, S, T, N і L з правого боку. Однак, враховуючи, що набір тексту на смартфоні включає лише ваші великі пальці, Дворжак не такий корисний на iPhone.

На iPhone, оновленому до iOS 16, розкладка Дворжака може бути включена в додатку «Налаштування» у розділі «Основні» → «Клавіатура» → «Клавіатури» → «Англійська → «Дворак», а також відповідно до існуючих параметрів QWERTY, AZERTY та QWERTZ. Двіржак доступний лише англійською мовою.

До iOS 16 для використання Dvorak на iPhone була потрібна установка клавіатури стороннього виробника з App Store або підключення потужної зовнішньої апаратної клавіатури. Двіржак також вже давно підтримується на Mac і може бути включений у програмі "Системні налаштування" в розділі "Клавіатура" → "Джерела введення", натиснувши на знак плюса і вибравши "Дворак".

Додати коментар
Ще статті за темою