Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iPhone 14 Pro A16 Bionic перевершує останній чіп Snapdragon 8

iPhone 14 Pro A16 Bionic перевершує останній чіп Snapdragon 8

в iCases Blog

Який лише має з'явитися на телефонах Android.

 

Раніше цього тижня Qualcomm анонсувала свій останній мобільний чіп та платформу Snapdragon 8 Gen 2, пообіцявши "революціонізувати флагманські смартфони" з "новаторським" досвідом. Очікується, що новий чіп буде запущений на флагманських смартфонах Android наприкінці цього року, але тести показують, що він не може конкурувати з Apple A16 Bionic, який працює на моделях iPhone 14 Pro.

Хоча останній чіп офіційно не постачатиметься в смартфонах протягом декількох місяців, оцінки Geekbench для чіпа вже були помічені в невиданому телефоні Android. Згідно з результатами (через DealNTech), останній чіп Snapdragon 8 набрав 1483 в одноядерному та 4709 у багатоядерному. A16 Bionic набрав 1874 бали в одноядерному процесорі та 5372 в багатоядерному. Для порівняння, чіп A15 Bionic, знайдений в iPhone 13 Pro і моделях нижчого класу iPhone 14, також набрав більше ніж останній чіп Qualcomm з 1709 в одноядерному процесорі в порівнянні з 1483.

У прес-релізі для нового чіпа Qualcomm заявила, що "визначить новий стандарт для підключених обчислень, інтелектуально розроблений з революційним ІІ в усіх напрямках, щоб забезпечити екстраординарний досвід". Старший віце-президент і генеральний директор Qualcomm з мобільних телефонів Кріс Патрік сказав: "Snapdragon 8 Gen 2 зробить революцію у ландшафті флагманських смартфонів у 2023 році".

Порівняно з чіпом Snapdragon 8 першого покоління Qualcomm каже, що нова платформа пропонує збільшення продуктивності процесора на 35%, збільшення продуктивності графічного процесора на 25% та підвищення енергоефективності. 2020 року Apple A14 Bionic і навіть чіп A13 Bionic з минулого року побив чіп Snapdragon 888 Qualcomm, який був запущений на пристроях Android минулого року.

Чіп A16 Bionic в iPhone 14 Pro, як і останній чіп Snapdragon 8 Gen 2, побудований на 4-нанометровому процесі TSMC і обидва пропонують покращену продуктивність та енергоефективність. Чіп A16 Bionic оснащений 16 мільярдами транзисторів, 6-ядерним процесором, 5-ядерним графічним процесором та 16-ядерним нейронним двигуном. "Конкуренція все ще працює над тим, щоб наздогнати продуктивність A13, яку ми вперше представили з iPhone 11 три роки тому", - сказав Грег Джосвік, старший віце-президент Apple зі світового маркетингу під час заходу Apple у вересні.

Додати коментар
Ще статті за темою