Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

До кінця 2024 року iPhone буде оснащений роз'ємом USB-C

До кінця 2024 року iPhone буде оснащений роз'ємом USB-C

в iCases Blog

У Європейському парламенті більшість проголосували "за".

Сьогодні Європейський парламент переважною більшістю голосів проголосував за використання USB-C як загальний зарядний порт на широкому спектрі побутових електронних пристроїв, включаючи iPhone та AirPods, до кінця 2024 року.

Пропозиція, відома як директива, змушує всіх виробників побутової електроніки, які продають свою продукцію в Європі, щоб забезпечити широкий спектр пристроїв оснащений портом USB-C. У прес-релізі, опублікованому раніше сьогодні Європейським парламентом, зазначається:

До кінця 2024 року всі мобільні телефони, планшети та камери, які продаються в ЄС, мають бути оснащені зарядним портом USB Type-C. З весни 2026 року зобов'язання поширюватиметься на ноутбуки. Новий закон, прийнятий на пленарному засіданні у вівторок з 602 голосами за, 13 проти та 8 утриманих, є частиною ширших зусиль ЄС щодо скорочення електронних відходів та розширення прав та можливостей споживачів для прийняття більш стійких рішень.

Згідно з новими правилами, споживачам більше не знадобиться інший зарядний пристрій щоразу, коли вони купують новий пристрій, оскільки вони зможуть використовувати один зарядний пристрій для низки невеликих і середніх портативних електронних пристроїв.

Незалежно від виробника, все нові мобільні телефони, планшети, цифрові камери, навушники та гарнітури, портативні ігрові консолі та портативні динаміки, електронні пристрої, клавіатури, миші, портативні навігаційні системи, навушники та ноутбуки, які перезаряджаються за допомогою проводового кабелю, що працюють живлення до 100 Вт повинні бути оснащені портом USB Type-C.

Всі пристрої, що підтримують швидку зарядку, тепер матимуть однакову швидкість заряджання, що дозволить користувачам заряджати свої пристрої з однаковою швидкістю за допомогою будь-якого сумісного зарядного пристрою.

Винятки будуть застосовуватися тільки для пристроїв, які надто малі, щоб запропонувати порт USB-C, таких як смарт-годинник, трекери здоров'я та деякі спортивні інвентар, але очікується, що законодавство згодом буде поширене на інші пристрої.

Компанії повинні будуть переконатися, що спеціальні етикетки чітко інформують споживачів про характеристики заряджання пристроїв, які вони купують. До кінця 2024 року Європейська комісія також має створити вимоги для забезпечення сумісності рішень для бездротової зарядки, а це означає, що споживачі можуть використовувати ті самі рішення для бездротової зарядки на всіх пристроях різних компаній.

Тепер Європейська рада має затвердити Директиву, щоб її можна було опублікувати в Офіційному журналі ЄС. Закон набуде чинності через 20 днів після публікації. Продукти, що потрапили у продаж до дати подання заявки, буде звільнено від нового законодавства.

Додати коментар
Ще статті за темою