Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Новий шолом від Apple дасть змогу кожному створювати AR-додатки через Siri

Новий шолом від Apple дасть змогу кожному створювати AR-додатки через Siri

в iCases Blog

Їх дозволять розміщувати в App Store.

Apple працює над новими програмними інструментами, які дадуть змогу як розробникам, так і клієнтам створювати додатки доповненої реальності для своєї широко поширеної гарнітури AR/VR, згідно зі звітом Вейна Ма з The Information.

Цікаво, що у звіті стверджується, що клієнти зможуть створювати і випускати AR-додатки для гарнітури через Siri, навіть якщо у них немає можливості писати код:

За допомогою програмних інструментів Apple сподівається, що навіть люди, які не знають комп'ютерного коду, зможуть сказати гарнітурі через голосового помічника Siri створити застосунок доповненої реальності, який потім може бути доступний через Apple App Store для завантаження іншими. Інструмент, наприклад, може дати змогу користувачам створювати застосунок із віртуальними тваринами, що переміщаються кімнатою і над або навколо реальних об'єктів, без необхідності проєктувати тварину з нуля, програмувати її анімацію і розраховувати її рух у 3D-просторі з перешкодами.

Звіт порівнює інструмент Apple з Minecraft і Roblox, які дають змогу будь-кому легко створювати 3D-інструменти та світи. Кажуть, що Apple використовує технологію, придбану в монреальського стартапу Fabric Software у 2017 році, і клієнти зможуть поширювати додатки доповненої реальності, які вони створюють в App Store, разом із розробниками.

Apple вже пропонує деякі інструменти створення доповненої реальності, такі як Reality Composer на iPhone і iPad, які можуть бути розширені до гарнітури.

Варто зазначити, що у звіті цитуються джерела, які востаннє бачили демонстрації інструменту 2021 року, тому звіт ґрунтується на старішій інформації, і цілком можливо, що плани Apple змінилися принаймні трохи за час, що минув відтоді.

Apple також працює над контентом доповненої реальності для гарнітури, згідно зі звітом:

Люди, знайомі зі стратегією контенту Apple для гарнітури, кажуть, що керівники Apple приділяють особливу увагу здоров'ю і благополуччю, включно з пропозиціями щодо додатків доповненої реальності, які допомагають у медитації та фізичних вправах. За словами чотирьох осіб, одна рання демонстрація доповненої реальності дозволила користувачам сидіти в саду дзен.

Очікується, що гарнітуру Apple випустять наприкінці цього року і, як повідомляють, вона матиме інтерфейс iOS із сіткою застосунків, розширеним відстеженням очей і рук, а також можливістю функціонувати як зовнішній дисплей для Mac. Програмні засоби для гарнітури можуть бути представлені на щорічній конференції розробників Apple WWDC у червні, що дасть розробникам час для створення застосунків AR і VR для гарнітури, перш ніж вона буде запущена для клієнтів наприкінці року.

Додати коментар
Ще статті за темою