Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Виявлення аварій в iPhone 14 заважає службам порятунку

Виявлення аварій в iPhone 14 заважає службам порятунку

в iCases Blog

Наряди постійно виїжджають на хибні виклики.

Незважаючи на оптимізації, зроблені в оновленні iOS 16 у листопаді, функція виявлення автомобільних аварій iPhone 14 продовжує випадково дзвонити 911, коли користувач може перебувати на американських гірках, кататися на лижах або виконувати інші фізичні вправи, які пристрій неправильно розуміє як автомобільну аварію.

Функція виявлення автомобільних аварій iPhone 14 використовує безліч датчиків на пристрої для виклику екстрених служб, якщо вона вважає, що користувач потрапив в автомобільну аварію. Відтоді, як функція була запущена з новими моделями iPhone і Apple Watch у вересні, 911 і аварійні диспетчери по всій території Сполучених Штатів відзначили приплив дзвінків з пристроїв iPhone 14, які випадково викликали виявлення автомобільних аварій, навіть незважаючи на те, що автомобільних аварій не сталося.

На тлі повідомлень про хибні дзвінки Apple випустила iOS 16.1.2 у листопаді, яка, за її словами, зробила "оптимізацію виявлення збоїв", не уточнивши, які зміни відбулися далі. Незважаючи на оптимізацію оновлення, ця проблема, як і раніше, залишається проблемою, з якою стикаються правоохоронні органи. Як повідомило цього тижня місцеве новинне агентство The Colorado Sun, диспетчерські центри 911 в округах по всьому штату стали свідками збільшення кількості дзвінків 911 від лижників після того, як їхні iPhone 14 і новіші моделі Apple Watch неправильно витлумачили падіння лиж під час автомобільних аварій.

Минулими вихідними диспетчери Summit County 911 Center відправили 71 автоматичне повідомлення про зіткнення з айфонів лижників і годинників Apple у чотирьох гірськолижних зонах округу. Жодне з них не було пов'язане з надзвичайною ситуацією.

Диспетчерські оператори в округах Гранд, Ігл, Піткін, Рут і Самміт, де розташовані 12 дуже жвавих гірськолижних пагорбів, надсилають рекордні номери автоматичних дзвінків з телефонів і годинників Apple лижників, зв'язуючи ресурси реагування на надзвичайні ситуації. Коли надходить дзвінок 911, кожен дзвінок обробляється в тому порядку, в якому він надходить, тому автоматичний дзвінок з телефону лижника може затримати відповідь на дзвінок 911 з реальною надзвичайною ситуацією.

Диспетчери 911 не навчені ігнорувати дзвінок, а це означає, що навіть випадкові дзвінки, спричинені функцією iPhone 14, мають бути розглянуті та виділені ресурси, сказала Тріна Даммер, тимчасова директорка центру 911 в окрузі Самміт. "Ці заклики вимагають величезної кількості ресурсів, від диспетчерів до депутатів і лижників. І я не думаю, що в нас коли-небудь була справжня надзвичайна подія", - продовжив Даммер.

Випадкові дзвінки створюють навантаження на центри екстреної допомоги, які повинні перерозподіляти ресурси від справжніх надзвичайних ситуацій, тим паче, що 911 дзвінки приймають по порядку і один за одним. "Ми абсолютно відволікаємо основні ресурси від людей, які їх потребують, на функцію на телефоні", - зазначив Даммер. За словами директора округу, в окрузі Піткін центр 911 отримує до 20 таких випадкових дзвінків, викликаних функцією виявлення автомобільних аварій iPhone 14 на день.

Центр 911 округу Піткін отримує від 15 до 20 з цих автоматичних дзвінків на день з чотирьох гірськолижних курортів округу. Диспетчери намагаються відповісти на кожен дзвінок, але часто дзвінок лижнику з телефоном глибоко в кишенях залишається без відповіді, сказав Бретт Леб, директор 911 Center округу Піткін.


В одному випадку в Департаменті поліції Вейла у Вейлі, штат Колорадо, виявлення автомобільних аварій iPhone 14 успішно викликало 911 для реальної автомобільної аварії, зазначив Марк Вентворт, директор Комунікаційного центру громадської безпеки Вейла, підкресливши, що ця функція дійсно може врятувати життя.

За словами директора округу, в окрузі Саміт оновлення iOS 16.1.2 мало, якщо нічого не зробило для вирішення цієї проблеми. "Але ми не бачили, як змінилися наші цифри. Ми бачимо цілих 20 на день, і це величезний витік наших ресурсів", - сказав шериф округу Джеймі Фіц-Саймонс.

ФіцСаймонс зазначає, що він поділився своїми побоюваннями з Apple з повідомленнями про те, що компанія знає про цю проблему, але ФіцСаймонс каже, що необхідно більше. Ми спілкуємося з Apple, щоб змусити їх приділяти цьому більше уваги, але здається, що ми намагаємося перетворити лінкор на ванну".

Виявлення автомобільних аварій доступне на всіх моделях iPhone 14, а також на Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra і Apple Watch SE другого покоління.

Додати коментар
Ще статті за темою