Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Операційна система для VR-шолома від Apple називатиметься xrOS

Операційна система для VR-шолома від Apple називатиметься xrOS

в iCases Blog

За словами Блумберг.

За словами Блумберга, Apple вирішила назвати програмне забезпечення, яке працюватиме на майбутній гарнітурі AR/VR, xrOS, оновленням з оригінальної RealityOS або rOS, що називає компанію, за словами Блумберга.

Зміна назви відбувається в міру того, як Apple починає готуватися до запуску гарнітури, який очікується в якийсь момент у 2023 році. Гарнітура матиме власну операційну систему, таку ж як Apple TV і Apple Watch, і в неї буде спеціальний App Store.

"XR" означає розширену реальність, яка стосується як доповненої, так і віртуальної реальності. Чутки вказують на те, що гарнітура, над якою працює Apple, буде "змішаною реальністю", як Microsoft HoloLens, яка підтримуватиме як можливості доповненої, так і віртуальної реальності. Доповнена реальність доповнює те, що користувач бачить у реальному світі, тоді як віртуальна реальність – це повністю цифровий досвід.

Як повідомлялося раніше, гарнітура матиме нові версії існуючих програм, таких як Карти та Повідомлення, які були перероблені для AR/VR. Apple також створює комплект для розробки програмного забезпечення, щоб можна було створювати сторонні програми гарнітури.

Apple внутрішньо назвала операційну систему гарнітури "rOS" у процесі розробки, але Bloomberg припускає, що xrOS - це менш загальна назва, яка дозволить гарнітурі виділятися більше.

На додаток до підтвердження зміни назви за допомогою неназваних джерел Apple Bloomberg також виявив, що підставна компанія під назвою Deep Dive LLC реєструє назву xrOS у кількох країнах, і Apple потенційно може стояти за цими заявками. Apple часто використовує підставні компанії, щоб таємно зареєструвати товарні знаки для майбутніх продуктів.

До цих пір немає твердих ознак того, коли гарнітура може бути представлена, але очікується, що вона буде представлена ​​в першій половині року, можливо, в WWDC або навіть раніше, щоб дати розробникам час для створення програм для пристрою.

Додати коментар
Ще статті за темою