Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Засновник TSMC заявив, що компанія випускатиме процесори Apple 3 нм у США

Засновник TSMC заявив, що компанія випускатиме процесори Apple 3 нм у США

в iCases Blog

Про це повідомив засновник компанії Морріс Чанг.

За словами засновника тайванської компанії, постачальник чіпів Apple TSMC планує масово виробляти 3-нанометрові чіпи наступного покоління на своєму заводі в Аризоні вартістю 12 мільярдів доларів.

Виступаючи перед журналістами у понеділок у Тайбеї, Морріс Чанг сказав, що 3-нанометровий завод буде розташований на тому ж місці в Аризоні, що й 5-нанометровий завод.

У тринанометрового, TSMC зараз має план, але він ще не був повністю завершений", - сказав Reuters Чанг, який пішов з TSMC, але залишається впливовим у компанії. "Це майже завершено - на тому ж місці в Арізоні, друга фаза. П'ятинанометр – це перша фаза, 3-нанометр – друга фаза.

Ходять чутки, що Apple переміщає свій власний кремній у 3-нанометровий процес, починаючи з чіпа M2 Pro або M3. Очікується, що чіп Apple M3 для Mac та чіп A17 для моделей iPhone 15 Pro будуть виготовлені на основі вдосконаленої 3-нанометрової технології TSMC. Марк Гурман з Bloomberg сказав, що очікує, що M2 Pro буде використовуватися в оновленні наступного року для 14-дюймового MacBook Pro і 16-дюймового MacBook Pro, а також високопродуктивного Mac mini.

Перехід на більш просунутий процес зазвичай призводить до підвищення продуктивності та енергоефективності, забезпечуючи більш високу швидкість та більш тривалий час автономної роботи на майбутніх комп'ютерах Mac та iPhone. Відповідно до TSMC, технологія 3 нм, також відома як N3, запропонує посилення логічної щільності до 70%, поліпшення швидкості до 15% за тієї ж потужності та зниження потужності до 30% на тій же швидкості порівняно зі своїм попередником. Компанія заявляє, що націлена на обсяги виробництва у другій половині цього року.

Додати коментар
Ще статті за темою