Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Постачальник Apple TSMC почне масове виробництво 3-нанометрових чипів

Постачальник Apple TSMC почне масове виробництво 3-нанометрових чипів

в iCases Blog

Попередні чутки підтвердилися.

Основний постачальник чіпів Apple TSMC почне масове виробництво чіпів 3 нм на цьому тижні, при цьому Apple стане основним клієнтом нового процесу, який може бути вперше використаний у майбутніх чіпах M2 Pro, які, як очікується, будуть живити оновлені моделі MacBook Pro і Mac mini.

Згідно з новим звітом DigiTimes, TSMC почне масове виробництво свого 3-нанометрового чипа наступного покоління в четвер, 29 грудня, відповідно до повідомлень, зроблених раніше цього року, в яких йшлося про те, що масове виробництво 3 нм почнеться пізніше у 2022 році. Зі звіту:

TSMC планує провести церемонію в Fab 18 у Науковому парку Південного Тайваню (STSP) 29 грудня, щоб відзначити початок комерційного виробництва чипів з використанням 3-нанометрового технологічного процесу. За словами джерел у компаніях напівпровідникового обладнання, ливарний завод Pure-play також детально розповість про плани з розширення виробництва 3-нанометрових чипів.

Наразі Apple використовує 4-нанометровий процес TSMC у чипі A16 Bionic у серії iPhone 14 Pro, але може перейти на 3 нм уже на початку наступного року. У серпні у звіті стверджувалося, що майбутні чипи M2 Pro будуть першими, заснованими на 3-нанометровому процесі. Очікується, що чип M2 Pro дебютує першим в оновлених 14-дюймових і 16-дюймових MacBook Pro на початку наступного року і, можливо, оновлених моделях Mac Studio і Mac mini.

Пізніше, у 2023 році, згідно з іншим звітом, третє покоління кремнію Apple, чип M3 і A17 Bionic для iPhone 15 будуть засновані на вдосконаленому 3-нанометровому процесі TSMC, який ще не доступний. Згідно з сьогоднішнім звітом DigiTimes з посиланням на галузеві джерела, виробництво 3-нанометрових технологічних чипів "цілком нарощуватиметься", поки не почнеться виробництво поліпшеної версії.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Додати коментар
Ще статті за темою