Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Samsung планує конкурувати з процесором Apple

Samsung планує конкурувати з процесором Apple

в iCases Blog

За даними Business Korea.

Samsung планує конкурувати з процесором Apple, розробляючи власні процесори для майбутніх смартфонів і персональних комп'ютерів, намагаючись розробити більш просунуті чіпи.

За даними Business Korea, Samsung вже сформувала внутрішню команду, що займається розробкою ядра процесора, і найняла Рахула Тулі, колишнього розробника AMD, для керівництва групою.

Samsung традиційно покладалася на британську чіпову компанію Arm для своїх передових процесорів Exynos, але розробка чіпів власними силами дасть їй змогу повністю контролювати процес проєктування й оптимізації, як це зробила Apple, коли вона перейшла від Intel.

Подейкують, що перший прикладний процесор (AP) називаються Galaxy Chip і може бути доступний у 2025 році. Проте, цей чіп, найімовірніше, матиме процесор, заснований на технології Arm, оскільки Samsung щойно ініціював розробку власного ядра процесора.

"Samsung Electronics зможе підвищити рівень завершення свого чіпа Galaxy, якщо вона успішно розробить ядро процесора", - цитує корейське видання Pulse News неназваного галузевого чиновника. "Він зможе завантажити свій власний процесор у 2027 році, якщо розробка здійснюватиметься за планом".

Це не вперше, коли Samsung розробляє свій власний процесор. Компанія створює власну команду розробників та інвестує в технології з початку 2010-х років для створення власних дизайнерських можливостей.

Проте Samsung закрив проєкт, тому що його ядра процесора були визнані такими, що поступаються таким конкурентам, як Qualcomm, з погляду енергоефективності, вироблення тепла і багатоядерної ефективності. У 2019 році компанія офіційно відмовилася від проєкту і звільнила понад 300 розробників у Дослідницькому центрі Samsung Austin (SARC).

З 2020 року Apple працює над переходом від чіпів Intel, замість цього використовуючи свої власні кремнієві чіпи Apple. Користувацькі чипи Apple засновані на Arm і схожі на чипи A-серії, які використовуються в iPhone і iPad, і Apple представила перші процесорні Mac Apple у листопаді 2020 року.

Чипи Apple приносять абсолютно новий рівень продуктивності з потужнішими комп'ютерами Mac, які також більш енергоефективні. Оскільки Apple розробляє свої власні чипи для пристроїв iOS і Mac, існує загальна архітектура у всіх лінійках продуктів Apple, що також полегшує розробникам написання та оптимізацію програмного забезпечення, яке працює на всіх продуктах Apple.

Apple майже завершила перехід від Intel до процесора Apple, і один комп'ютер Intel Mac все ще чекає на оновлення: Mac Pro. Подейкують, що Apple тестує новий Mac Pro з процесором Apple, щоб випустити його влітку.

Додати коментар
Ще статті за темою