Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Twitter офіційно забороняє всі сторонні додатки

Twitter офіційно забороняє всі сторонні додатки

в iCases Blog

Tweetbot, Twitterrific, Aviary, Echofon, Birdie та інші, більше не повернуться.

Twitter цього тижня підтвердив, що більше не дозволяє стороннім розробникам створювати клієнтів Twitter, при цьому інформація тихо передається в оновленій угоді з розробниками, яку було помічено Engadget. У новому пункті про обмеження йдеться про те, що розробники не можуть "створити замінювальну або аналогічну послугу або продукт для додатків Twitter".

Це формулювання фактично забороняє всі сторонні додатки, такі як Tweetbot, Twitterrific, Aviary, Echofon, Birdie та інші, і дає зрозуміти, що сторонні додатки Twitter на даний час не повернуться.

Минулого четверга Twitter припинив надавати API-доступ основним клієнтам Twitter, таким як Tweetbot, унаслідок чого вони перестали працювати, але на той час не надав жодних пояснень, чому API раптово були недоступні. Twitter залишався тихим до вівторка, коли він загадково заявив, що "застосовує свої давні правила API", зміна, яка може призвести до того, що деякі додатки не працюватимуть.

Сторонні розробники в жодному разі не отримували жодних повідомлень від Twitter, ні будь-яких попереджень про закриття, і Twitter ніколи не пропонував інформації про те, які правила API могли бути порушені. Як виявилося, Twitter впроваджує зміни в політику, яка просто блокує сторонніх клієнтів.

Усі популярні клієнти Twitter, такі як Tweetbot і Twitterrific, більше не працюють, і користувачам Twitter, які залежали від цих застосунків, тепер потрібно буде використовувати офіційний застосунок Twitter на iOS або Android або Twitter в Інтернеті. Відключивши сторонні додатки Twitter, Twitter зможе показувати рекламу всім користувачам на своїх платформах.

Сторонні додатки Twitter існують уже понад десять років, і вони були популярним вибором для тих, кого не хвилює інтерфейс Twitter за замовчуванням. Давно були скарги на власний застосунок Twitter і веб-досвід, при цьому сторонні клієнти можуть запропонувати набагато зручніший інтерфейс для багатьох.

Розробники не помітили, що їхні потоки доходів буде припинено, і вони не змогли повідомити клієнтам, які заплатили за свої додатки, про закриття. Оскільки у Twitter немає команди з комунікацій, про цю ситуацію мало що відомо.

Розробники Twitterrific підтвердили, що додатки Twitterrific для iOS і Mac були видалені з Apple App Store.

Ми шкодуємо, що раптова і негідна смерть додатка спричинена неоголошеною і недокументованою зміною політики дедалі примхливішим Twitter - Twitter, який ми більше не визнаємо таким, що заслуговує на довіру, і більше не хочемо працювати.

Підписки Twitterrific через iOS було скасовано, і Twitterrific просить передплатників не просити повернення коштів від Apple, оскільки втрата доходу Twitterrific матиме помітний вплив на бізнес, і тисячі повернень можуть бути руйнівними.

Tweetbot також закрився через заборону Twitter. Виробник твіт-ботів Tapbots перейде до розробки на клієнті Mastodon Ivory.

Попрощайтеся з Tweetbot. Ми пишаємося тим, що служимо вам протягом останніх 12 з гаком років, але через обставини, які перебувають поза нашим контролем, ми повинні закрити Tweetbot. Велике спасибі за ваше терпіння і вилив підтримки в ці важкі часи в Tapbots.

 

Додати коментар
Ще статті за темою