Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

В iPhone 15 Pro Max змінять компонування камер, щоб додати перископ із 6-кратним зумом

В iPhone 15 Pro Max змінять компонування камер, щоб додати перископ із 6-кратним зумом

в iCases Blog

Цю інформацію розкрив дослідник Unknownz21.

Компанія Apple планує змінити конструкцію задньої камери iPhone 15 Pro Max і впровадити в неї нову технологію перископічної камери, яка буде використовуватися виключно в більшому варіанті.

У майбутньому iPhone 15 Pro Max буде використана система перископічних лінз для телекамери, що дозволяє використовувати оптичний зум 5x або 6x. На відміну від цього, менший iPhone 15 Pro, як очікується, збереже 3-кратний оптичний зум, як в iPhone 14 Pro Max.

Рішення обмежити технологію перископа тільки iPhone 15 Pro Max, ймовірно, пов'язане з внутрішнім простором, необхідним для розміщення передового обладнання. Навіть за наявності додаткового простору в моделі Pro Max, Apple довелося змінити конфігурацію модуля камери для розміщення системи перископа.

Наразі, коли iPhone 14 Pro Max утримується в альбомній орієнтації з бічною кнопкою вгорі, телеоб'єктив розташовано найближче до верхнього кута пристрою, а ультраширококутний об'єктив розташований між спалахом і датчиком LiDAR.

В iPhone 15 Pro Max ультраширококутний об'єктив буде переміщений в кутове положення в масиві камер, а об'єктив Telephoto займе місце між спалахом і датчиком LiDAR. Така перестановка дасть змогу Apple отримати більше внутрішнього простору для інтеграції складної складної оптики перископічної системи.

Система перископних об'єктивів зазвичай використовує первинний об'єктив для захоплення зображення, при цьому дзеркало або призма відбиває світло під кутом 90 градусів на другий об'єктив, який потім направляє його на датчик зображення. Датчик зображення і вторинна лінза розташовуються збоку всередині смартфона для збільшення фокусної відстані, що вимагає значної площі поверхні.

Через відбиття світла під кутом телеоб'єктив у системі перископа, найімовірніше, буде квадратної форми, на відміну від круглої форми, використовуваної в iPhone 14 Pro Max. Однак виріз для камери на пристрої залишиться круглим, а об'єктив усередині нього набуде квадратної форми.

Зовні модель нового покоління буде схожа на iPhone 14 Pro Max в плані розташування об'єктивів. Однак внутрішнє апаратне компонування зазнає значних змін.

Цю інформацію розкрив дослідник Unknownz21, підтвердивши, що технологія камери з перископічним зумом буде впроваджена в iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max наступного року. Спочатку про цю зміну повідомив аналітик Apple Мінг-Чі Куо.

Очікується, що дисплеї моделей iPhone 16 Pro і Pro Max будуть трохи більшими, ніж у їхніх попередників, а збільшення внутрішнього простору завдяки новим розмірам, імовірно, дасть змогу Apple вперше вбудувати перископічний об'єктив в обидва преміальні пристрої 2024 року.

Додати коментар
Ще статті за темою