Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Wi-Fi 6E з'явиться тільки в iPhone 15 Pro

Wi-Fi 6E з'явиться тільки в iPhone 15 Pro

в iCases Blog

Це підтвердив злитий внутрішній документ Apple.

Численні чутки свідчать про те, що моделі iPhone 15 наступного покоління будуть використовувати стандарт Wi-Fi 6E, який Apple вже представила в iPad Pro і MacBook Pro, і тепер документ, що просочився, схоже, підтверджує плани Apple.

Джерело: дослідник і витік Apple Unknownz21 (@URedditor), документ містить діаграми архітектури антени iPhone 15. D8x відноситься до моделей iPhone 15 Pro, і інформація вказує на те, що більш швидка специфікація Wi-Fi 6E буде обмежена iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Стандартні моделі iPhone 15, позначені як D3y, будуть продовжувати використовувати Wi-Fi 6, а не Wi-Fi 6E. Для додаткової довідки D7x відноситься до iPhone 14 Pro і Pro Max, а D2y відноситься до iPhone 14 і 14 Plus, з документом, в якому описуються зміни в дизайні антени між iPhone 14 Pro і iPhone 15 Pro. MacRumors бачив додаткову документацію, яка вказує на те, що Wi-Fi 6E буде функцією тільки Pro.

Наразі Wi-Fi 6E вже додано в деякі моделі продуктів Apple, але він обмежений останніми моделями iPad Pro, Mac mini і MacBook Pro. Раніше Apple не обмежувала нові стандарти Wi-Fi Pro iPhone, але моделі iPhone 15 Pro матимуть кілька функцій, які недоступні в iPhone 15, і обмеження має сенс з погляду вартості та доступності.

Wi-Fi 6E дає змогу пристроям підключатися до маршрутизаторів і модемів, які підтримують стандарт Wi-Fi 6E, але це новіша технологія, яка ще не набула широкого поширення. Маршрутизатори Wi-Fi 6E легко доступні, але оскільки вони почали запускатися тільки за останні кілька років, багато людей і підприємств ще не оновилися. Маршрутизатори Wi-Fi 6E включають діапазон 6 ГГц на додаток до діапазонів 2,4 і 5 ГГц, а для використання 6 ГГц потрібно як маршрутизатор Wi-Fi 6E, так і пристрій Wi-Fi 6E.

Порівняно з Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E пропонує більшу пропускну здатність, забезпечуючи вищу швидкість під'єднання, меншу затримку та збільшену ємність. Wi-Fi 6E забезпечує на 1,2 ГГц більше спектра в діапазоні 6 ГГц і може підтримувати охоплення всієї домашньої гігабіти, багатогігабітний зв'язок для майданчиків, а також має пропускну здатність для більш високих потоків даних, таких як ті, які використовуються для доповненої реальності та віртуальної реальності.

Оскільки Wi-Fi 6E вимагає, щоб як маршрутизатори, так і пристрої підтримували стандарт, наразі це в основному порожній діапазон з невеликим трафіком, що означає, що моделі iPhone 15 Pro з Wi-Fi 6E зможуть підключатися до мереж Wi-Fi 6E, які не мають великої конкуренції з точки зору трафіку з інших пристроїв.

Unknownz21 в минулому просочував інформацію на таких пристроях, як iPhone 14, а ще в 2020 році він зміг отримати копію iOS 14 до її запуску, поділившись подробицями про оновлення. Unknownz21 сказав MacRumors, що діаграма є "тільки верхівкою айсберга" і що додаткові витоки на серію iPhone 15, включно з повними зображеннями, будуть попереду, коли моделі iPhone 15 планується перейти на стадію EVT (інженерний тест перевірки) у березні.

Отримані ним документи також підтверджують, що моделі iPhone 15 Pro будуть оснащені більш швидкими чіпами A17 3 нм і твердотільними кнопками гучності і живлення. Моделі iPhone 15 продовжуватимуть використовувати чіпи A16, як повідомлялося раніше, і не будуть оснащені переробленими кнопками регулювання гучності.

Додати коментар
Ще статті за темою