Apple видалила iGBA із App Store

Apple видалила iGBA із App Store

в iCases Blog

За порушення авторських прав.

Компанія Apple оголосила про видалення емулятора Game Boy iGBA з App Store за порушення правил перевірки додатка на спам (розділ 4.3) і авторські права (розділ 5.2), але не повідомила конкретних подробиць.

iGBA - це наслідувальна версія відкритого застосунку GBA4 для iOS від розробника Райлі Тестаута, який вже давно поширюється за межами App Store. Емулятор очолив чарти App Store після свого виходу у вихідні, але користувачі в соціальних мережах скаржилися, що застосунок є відвертою підробкою з дублюючою рекламою.

Очевидно, Apple схвалила підробку GBA4iOS". Я нікому його не давав, але зараз він посідає верхні рядки чартів (незважаючи на те, що напханий рекламою і стеженням)". Він пожартував, що "дуже радий, що App Review існує, щоб захистити споживачів від цих шахраїв і ошуканців".

Неясно, чи видалила Apple iGBA, тому що вважала, що застосунок було видалено GBA4iOS. Ми попросили Apple прояснити ситуацію з видаленням застосунку і оновимо цю статтю, якщо дізнаємося щось ще про це рішення.

iGBA дає змогу користувачам iPhone грати в ігри Game Boy, завантажуючи безкоштовні ROM-файли з інтернету. У мережі можна знайти ROM-файли iGBA для різних ігор, включно з Pokemon і Legend of Zelda. Емулятором, як і раніше, можуть користуватися всі, хто встановив його на свій iPhone до того, як його було видалено з App Store.

На своєму американському сайті підтримки клієнтів Nintendo заявляє, що скачування піратських версій її ігор є незаконним. Невідомо, чи подавала Nintendo скаргу в Apple на iGBA і чи стало це причиною видалення програми.

Витяг із розділу 5.2 про інтелектуальну власність у Посібнику з огляду застосунків:

Переконайтеся, що ваш застосунок містить тільки контент, який ви створили або який у вас є ліцензія на використання. Ваш застосунок може бути видалено, якщо ви переступили лінію і використовували контент без дозволу. Звісно, це також означає, що чужий застосунок може бути видалено, якщо він "запозичив" із вашої роботи.

iGBA з'явився в App Store трохи більше ніж за тиждень після того, як Apple оновила Керівництво з огляду застосунків, дозволивши "емулятори ретро-консолей", але було неминуче, що Apple дозволить саме цей застосунок після його швидкого видалення.

Компанія Testut розробила ще один емулятор ігор Nintendo, Delta, який поширюється поза App Store; Delta також буде доступна на iPhone в ЄС через альтернативний ринок застосунків Testut, AltStore. Поки неясно, чи планується продавати Delta в App Store після зміни правил.

Додати коментар
Ще статті за темою