Apple замовила кнопки для iPhone 16 у тайванського постачальника

Apple замовила кнопки для iPhone 16 у тайванського постачальника

в iCases Blog

Стверджує новий звіт з Азії.

Компанія Apple замовила у тайванського постачальника велику кількість компонентів для ємнісних кнопок.

За даними Economic Daily, Advanced Semiconductor Engineering виграла замовлення і отримала модулі SIP (System-in-a-Package), що використовуються для інтеграції ємнісних компонентів із двома Taptic Engine, по одному на кожному боці iPhone. Вони нібито міститимуть у собі.

У доповіді стверджується, що Apple замінить наявні фізичні кнопки на обох сторонах iPhone 15 ємнісними кнопками, які забезпечать користувачам iPhone 16 тактильний зворотний зв'язок. Останній тип кнопок емулює натискання фізичної кнопки за допомогою тактильного мотора, який розпізнає тиск і генерує вібрацію.

Можливо, Apple замовила ці кнопки для майбутніх виробничих планів, але це не обов'язково означає, що вони призначені для використання в моделях iPhone 16 цього року.

Вважається, що найбільш ранні прототипи iPhone 16 оснащені тактильними кнопками ввімкнення і регулювання гучності. Проєкт Bongo, як його називали всередині компанії, являв собою редизайн кнопок гучності і живлення iPhone 15. Однак, за даними джерел MacRumors, його було скасовано у 2023 році, оскільки технічні проблеми не було вирішено. Після скасування Project Bongo Apple повернулася до механічних кнопок в iPhone 16.

У результаті більшість чуток говорить про те, що моделі iPhone 16 будуть оснащені повністю механічними кнопками, включно з чутками про додавання четвертої кнопки. За даними The Information, Apple додасть нову кнопку захоплення в усі моделі iPhone 16, але ця кнопка, як очікується, буде механічною, а не ємнісною, і реагуватиме на натискання і дотик.

Кнопка буде використовуватися для зйомки фото і відео, і користувачі iPhone зможуть проводити пальцем вліво або вправо, щоб збільшити або зменшити масштаб, злегка натискати для фокусування і сильніше натискати для запису.

У звіті йдеться про те, що масове виробництво цього ємнісного компонента почнеться в третьому кварталі цього року, що незвично пізно, з огляду на загальні терміни випуску iPhone, тож це замовлення може бути призначене для лінійки iPhone 17, а не для наступної моделі, яку запустять цього року. Однак, як ми вже бачили у випадку з iPhone 15, ситуація може кардинально змінитися в процесі виробництва, тож стежте за новинами.

Додати коментар
Ще статті за темою