У iOS 18 покращать багато вбудованих програм

У iOS 18 покращать багато вбудованих програм

в iCases Blog

Інформація надійшла від Гурмана.

Марк Гурман із Bloomberg заявив сьогодні, що iOS 18 «переробить» багато вбудованих програм Apple, включаючи «Нотатки», «Пошту», «Фотографії» та «Фітнес».

Гурман не розкрив конкретні нові функції, заплановані для цих додатків. Раніше ходили чутки, що додаток «Нотатки» зможе відображати більше формул і мати вбудовану опцію для запису голосових нотаток, але ми вперше чуємо про будь-які оновлення, заплановані для додатків «Пошта», «Фотографії» та «Фітнес».

Гарман також підтвердив, що Apple нарешті планує випустити додаток-калькулятор для iPadOS 18.

Короткий виклад чуток про iOS 18:

Розумніше, ніж Siri: за чутками, iOS 18 включає нові продуктивні функції штучного інтелекту для Siri, Spotlight, ярликів, Apple Music, «Повідомлень», «Здоров'я», Keynote, Numbers і Pages. Очікується, що ці функції будуть реалізовані на пристроях за допомогою великої мови Apple (LLM), але, як повідомляється, Apple також веде переговори про партнерство з такими компаніями, як Google, OpenAI і Baidu.

Головний екран, що налаштовується: за чутками, однією з змін дизайну в iOS 18 є головний екран, що налаштовується, включаючи можливість розміщувати значки програм в будь-якому місці сітки головного екрана. Ця зміна дозволить використовувати пробіли, рядки та стовпці між піктограмами програм.

Поліпшений обмін повідомленнями для користувачів Android: Apple оголосила, що додаток iPhone Messages буде підтримувати кросплатформовий стандарт обміну повідомленнями RCS «починаючи з кінця 2024 року» і, ймовірно, стане функцією iOS 18. Підтримка покращить обмін текстовими повідомленнями між iOS та Пристроями Android, що забезпечують фото та відео з більш високою роздільною здатністю, голосові повідомлення, індикатори набору тексту, повідомлення про читання, обмін повідомленнями Wi-Fi та багато іншого.

Оновлення калькулятора: очікується, що в iOS 18, iPadOS 18 і macOS 15 програма «Калькулятор» оновиться та додасть безліч нових функцій, включаючи бічну панель зі списком останніх обчислень, покращений інтерфейс перетворення одиниць вимірювання та інтеграцію з додатком «Нотатки». Так, це означає, що Apple нарешті зробить додаток "Калькулятор" доступним на iPad.

Математика в додатку «Нотатки»: очікується, що в iOS 18 додаток «Нотатки» буде підтримувати математичні позначення, що дозволить включати до нотаток більше типів рівнянь алгебри та формул.

Користувацькі маршрути в Apple Maps: iOS 18 додасть як мінімум дві нові функції Apple Maps, включаючи маршрути користувача та топографічні карти. маршрути користувача дозволять користувачам вибирати певні маршрути під час навігації, а топографічні карти включатимуть такі деталі, як стежки, контурні лінії, висоти та орієнтири для піших прогулянок та іншого використання на відкритому повітрі. Apple вже представила топографічні карти для Apple Watch із watchOS 10.

Safari Browsing Assistant: ще одна нова продуктивна функція штучного інтелекту, яка може з'явитися в iOS 18, це Safari Browsing Assistant, але конкретні подробиці поки не відомі. Microsoft Edge та Copilot на базі GPT-4 зможуть переглядати веб-сторінки з Microsoft Edge та Copilot на базі GPT-4, хоча вже існує кілька веб-браузерів iPhone з інструментами штучного інтелекту, такими як Arc Search.

AirPods Pro як слуховий апарат: iOS 18, як повідомляється, включатиме так званий «режим слухового апарату» для AirPods Pro, але неясно, чим він відрізнятиметься від існуючої функції Apple Conversation Boost, випущеної в 2021 році. CarPlay наступного покоління: згідно Apple сайту, перші автомобілі з CarPlay наступного покоління будуть випущені в 2024 році, тому платформа може дебютувати з iOS 18 пізніше цього року. Однак CarPlay наступного покоління також може бути сумісним із деякими версіями iOS 17.

Сцени довільної форми: за чутками, iOS 18 додасть нову опцію «Сцени» до програми для малювання Freeform від Apple. Ця функція дозволить користувачам вибирати певні розділи чи «сцени» на полотні для спрощення навігації.

Apple анонсувала iOS 18 на своєму виступі на WWDC 10 червня і очікується, що оновлення буде широко доступне у вересні.

Додати коментар
Ще статті за темою