Apple не змогла зробити потужний графічний процесор в iPhone 14 Pro

Apple не змогла зробити потужний графічний процесор в iPhone 14 Pro

в iCases Blog

З вини інженерів.

Apple планувала велике оновлення для графічних можливостей iPhone 14 Pro, але була змушена відмовитися від планів на новий графічний процесор наприкінці розробки після того, як було виявлено "безпрецедентні" помилки, згідно з The Information.

У звіті з платними стінами The Information стверджувалося, що інженери Apple були "надто амбітні" в додаванні нових функцій до графічного процесора, розробленого для iPhone 14 Pro, включно з такими функціями, як трасування променів - техніка освітлення для досягнення подальшого рівня реалізму в іграх. Це означало, що прототип iPhone 14 Pro споживає набагато більше енергії, ніж очікувалося, що вплинуло на час автономної роботи пристрою та управління температурою.

За словами кількох людей, які стверджують, що володіють знаннями з перших рук про інцидент, розмовляючи з The Information, Apple виявила недолік у графічному процесорі iPhone 14 Pro наприкінці циклу розроблення пристрою, що означає, що йому довелося поспішно повернутися, щоб значною мірою повернутися до графічного процесора з чіпа A15 Bionic із минулорічної лінійки iPhone 13.

Повідомляється, що цей інцидент є безпрецедентним в історії дизайну чіпів Apple і пояснює, чому iPhone 14 Pro демонструє лише невеликі поліпшення в продуктивності графіки порівняно зі стрибками попередніх поколінь iPhone. Помилка призвела до того, що Apple реструктурувала свою команду графічних процесорів і усунула деяких менеджерів від проєкту, включно з відставкою ключових фігур, які, очевидно, сприяли перетворенню Apple на лідера в галузі дизайну чипів.

Далі у звіті розповідається, як команда дизайнерів чипів Apple була змушена боротися з втратою талантів останніми роками, водночас компанія втратила десятки ключових людей у різних компаніях з дизайну кремнію з 2019 року, а також міжособистісну ворожнечу і судові процеси з чип-стартапами.

Додати коментар
Ще статті за темою