Знижка -10% на весь асортимент преміального бренду Nomad Побачити все 🤑

Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple планує використовувати дисплеї з нижчою роздільною здатністю для бюджетної Vision Pro

Apple планує використовувати дисплеї з нижчою роздільною здатністю для бюджетної Vision Pro

в iCases Blog

Повідомляє The Elec.

Apple шукає нового постачальника OLED-панелей на основі кремнію, що вказує на розробку доступнішої гарнітури, призначеної для встановлення поряд з Vision Pro, повідомляє Elec.

Один з південнокорейських сайтів чітко зафіксував зміни в ланцюжку постачання OLED-панелей на основі кремнію (Oled-on-Silicon), ключового компоненту гарнітур Vision Pro. В даний час Sony пропонує ці мікродисплеї високої роздільної здатності, але, враховуючи обмежені виробничі потужності (до 900 000 панелей на рік) та відсутність планів розширення виробництва, Apple пропонується шукати альтернативні варіанти на майбутнє. Очевидно, Apple направила інформаційний запит (RFI) виробникам Samsung Display і LG Display, щоб оцінити їх можливості з виробництва OLED-панелей з щільністю дисплея від 1700 до 2,0-2,1 дюйма (PPI).

Ці дисплеї мають більший розмір та меншу роздільну здатність, ніж дисплеї, що використовуються в даний час у Vision Pro. У Vision Pro використовується OLED-панель Sony з діагоналлю екрана 3400 дюймів і щільністю пікселів майже 1,42 PPI, а також білий OLED-дисплей з технологією кольорового фільтра (wOLED+CF). 1. Така складна технологія відображення є однією з найголовніших причин високої ціни гарнітури.

На виставці Displayweek2024 компанії Samsung та LG продемонстрували досягнення у технології OLED-дисплеїв, які можуть сподобатися Apple. Samsung анонсувала 1,03-дюймовий RGB OLED-дисплей (з прямим випромінюванням), розроблений у співпраці з eMagin, що забезпечує більш високий рівень яскравості, порівняно з технологією woled+ CF. Тим часом LG представила 40-дюймовий 4K micro OLED-дисплей із діагоналлю 10 000 пікселів, в якому використовуються мікролінзи (MLA), що дозволяють збільшити яскравість приблизно на 1,3%.

Інтерес Apple до більшої панелі OLEDoS з меншою роздільною здатністю, ніж у Vision Pro, дозволяє припустити, що вона може бути призначена для нової, дешевшої гарнітури змішаної реальності. За чутками, Apple працює над таким пристроєм вже більше 1 року, і останні дані говорять про те, що він може бути розроблений для підключення до iPhone або Mac, щоб відмовитися від дорогих процесорів. Дешевша гарнітура Apple Vision може бути випущена вже наприкінці наступного року.

Додати коментар
Ще статті за темою