Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple покаже нові настільні Mac із процесорами M2 Ultra і M2 Max на WWDC 2023

Apple покаже нові настільні Mac із процесорами M2 Ultra і M2 Max на WWDC 2023

в iCases Blog

Марк Гурман заявив.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple тестує два настільні комп'ютери Mac із чипами M2 Max і M2 Ultra; чип M2 Max було вперше представлено в січні 2023 року під час випуску 14- і 16-дюймових моделей MacBook Pro. Чип M2 Ultra - новий і є наступником чипа M1 Ultra, який Apple використовувала в Mac Studio.

Гурман не знає, які саме Mac будуть оснащені цим чіпом, але всередині компанії він ідентифікується як "Mac 14.13" і "Mac 14.14". Попередні чутки припускали, що оновлений кремнієвий Mac Pro може бути оснащений чипом M2 Ultra, але Mac Pro, який розробляє Apple, має внутрішнє маркування "14,8", тому настільна машина, яку тестують, може бути іншою, можливо, це нова версія Mac Bu Studio; Apple також працює над новим iMac, який, як очікують, буде оснащено чипом M3.

Ще у квітні Гурман заявив, що оновлена машина Mac Studio буде випущена в майбутньому, але він також зазначив, що Apple навряд чи випустить версію Mac Studio з чипом M2 Ultra. Це пов'язано з тим, що вона буде такою ж потужною, як майбутній Mac Pro, і у покупців буде мало причин вибирати Mac Pro.

Перша протестована Apple машина оснащена чипом M2 Max з вісьмома високопродуктивними ядрами, чотирма ядрами для продуктивності, 30-ядерним графічним процесором і 96 ГБ оперативної пам'яті. Цей же чип використовується у версії M2 Max 16-дюймового MacBook Pro.

Останній має чіп M2 Ultra з 24-ядерним CPU (16 високопродуктивних ядер і вісім високоефективних ядер) і 60-ядерним GPU, тоді як попередня інформація припускає, що чіп M2 Ultra може мати 76-ядерний GPU. Він також доступний у конфігураціях з 64, 128 і 192 ГБ оперативної пам'яті.

Apple тестує ці нові комп'ютери Mac перед WWDC, і Гурман сказав, що очікує, що кілька з них будуть представлені на WWDC. Одним з них буде 15-дюймовий MacBook Air, але поки неясно, які ще Mac будуть представлені. Гурман не став стверджувати, що нові комп'ютери Mac з чіпами M2 Max і M2 Ultra будуть представлені на WWDC, але це цілком можливо.

Додати коментар
Ще статті за темою