-10% на вcі позиції бренду Spigen до 31 травня До каталогу 🤑

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple найняла десятки експертів зі ШІ з Google

Apple найняла десятки експертів зі ШІ з Google

в iCases Blog

Для секретної дослідницької лабораторії у Цюріху.

Згідно з повідомленням Financial Times, Apple найняла десятки експертів зі штучного інтелекту з Google і створила "секретну європейську лабораторію" в Цюріху, де розміститься нова команда працівників, яким буде доручено створювати нові моделі та продукти штучного інтелекту.

Згідно з аналізом профілів LinkedIn, проведеним FT, Apple найняла щонайменше 36 експертів з Google з 2018 року, коли вона найняла Джона Джаннандреа на посаду директора зі штучного інтелекту.

Основна команда Apple зі штучного інтелекту базується в Каліфорнії та Сіетлі, але нещодавно компанія розширила свій офіс, що спеціалізується на штучному інтелекті, в Цюріху, Швейцарія. Вважається, що придбання Apple місцевих стартапів у сфері штучного інтелекту FaceShift (VR) і Fashwell (розпізнавання зображень) вплинуло на її рішення створити в місті секретну лабораторію, відому як Vision Lab.

Згідно зі звітом, співробітники лабораторії брали участь у дослідженнях Apple технології, що лежить в основі чат-бота OpenAI ChatGPT і аналогічних продуктів, заснованих на великомасштабних мовних моделях (LLM). Основна увага приділялася розробці більш досконалих моделей штучного інтелекту, які поєднують в собі текстові та візуальні дані для відповіді на запити.

Згідно зі звітом, недавня робота Apple над LLM є природним наслідком розвитку Siri за останнє десятиліття:

Компанія вже давно знає про потенціал "нейронних мереж" - форми ШІ, натхненної тим, як нейрони взаємодіють у мозку людини, і технологією, яка лежить в основі проривних продуктів, таких як ChatGPT.

Чак Вутерс, експерт з розмовного штучного інтелекту та LLM, який приєднався до Apple у грудні 2013 року і працював над Siri майже два роки, сказав: "У той час, коли я був там, одним із поштовхів, які відбувалися в групі Siri, був перехід на нейронну архітектуру для розпізнавання мови. Навіть тоді, до того, як злетіли великі мовні моделі, вони були величезними прихильниками нейронних мереж".

У нинішню керівну групу Apple в галузі штучного інтелекту входять відомі колишні співробітники Google, як-от Джаннандреа, колишній глава Google Brain, а тепер працює в Deep Mind. Семмі Бенджіо, нині старший директор Apple з досліджень у сфері штучного інтелекту і машинного навчання, раніше також був ключовим ученим у сфері штучного інтелекту в Google. Те ж саме стосується Руомінга Пана, який очолює команду Apple Core Models і спеціалізується на великомасштабному мовному моделюванні. Раніше Панг очолював дослідження з розпізнавання мови за допомогою штучного інтелекту в Google.

У 2016 році Apple придбала Perceptual Machines, компанію, засновану Русланом Сарахтиновим з Університету Карнегі-Меллон, яка спеціалізується на генеративному розпізнаванні зображень на основі штучного інтелекту. Студент Джеффрі Хінтона, "хрещеного батька" технологій в Університеті Торонто, Сарахтінов вважається важливою фігурою в історії нейронних мереж. Минулого року він покинув Google через побоювання з приводу небезпеки генеративного штучного інтелекту.

Салахутдінов розповів FT, що одна з причин, через яку Apple повільно впроваджує ШІ, полягає в тому, що її мовні моделі мають тенденцію давати неправильні або проблемні відповіді: "Ми не можемо запустити те, що не можемо повністю контролювати, тому ми трохи Я думаю, що це саме те, що потрібно", - сказав він.

З чуток, iOS 18 включає нові продуктивні функції штучного інтелекту в Siri, Spotlight, Shortcuts, Apple Music, Messages, Health, Keynote, Numbers, Pages та інших додатках. Очікується, що ці функції будуть реалізовані LLM на пристроях Apple, але Apple також, як повідомляється, обговорює партнерські відносини з Google, OpenAI і Baidu.

Очікується, що перший погляд на заплановані Apple функції штучного інтелекту буде представлено рівно за місяць після презентації iOS 18 на Всесвітній конференції розробників, яка розпочнеться 10 червня.

Додати коментар
Ще статті за темою