-10% на вcі позиції бренду Spigen до 31 травня До каталогу 🤑

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple за останні 4 роки зупинила шахрайські транзакції на 7 мільярдів доларів

Apple за останні 4 роки зупинила шахрайські транзакції на 7 мільярдів доларів

в iCases Blog

Це стверджує керівництво компанії.

Компанія Apple опублікувала четвертий щорічний звіт Fraud Prevention Analysis, в якому розповідається про те, як правила App Store захищають користувачів від шахрайських програм та інших проблем з безпекою.

За даними Apple, тільки в 2023 році вона запобігла шахрайським операціям на суму понад 1,8 мільярда доларів, а в період з 2020 по 2023 рік - понад 7 мільярдів доларів. Apple заблокувала понад 14 мільйонів вкрадених кредитних карток і заблокувала понад 3,3 мільйони облікових записів, щоб запобігти подальшим транзакціям.

У 2023 році понад 1,7 мільйона додатків було відхилено через невідповідність стандартам конфіденційності, безпеки та контенту Apple; 118 000 облікових записів розробників було закрито, порівняно з 428 000 у минулому році; і більше 1,5 мільйона програм були відхилені через невідповідність стандартам конфіденційності, безпеки та контенту Apple. Це зниження відбулося в основному завдяки новим ініціативам щодо запобігання створенню шахрайських акаунтів: понад 91 000 реєстрацій розробників було відхилено через шахрайство.

Більше 153 мільйонів шахрайських облікових записів клієнтів було заблоковано, а близько 374 мільйонів облікових записів розробників та клієнтів було закрито. За даними Apple, було виявлено та заблоковано 47 000 нелегальних додатків, знайдених на піратських вітринах та незаконно розповсюджуваних через програму Enterprise. Заблоковано близько 3,8 мільйона спроб встановити або запустити програми, які незаконно розповсюджуються через Enterprise.

У 2023 році команда перевірки програм розглянула 6,9 мільйона програм і допомогла 192 000 розробників вперше опублікувати свої програми в App Store. За словами Apple, команда App Store працювала над блокуванням зростаючої кількості програм, які видавали себе за нешкідливі продукти, а насправді виявлялися піратськими платформами для перегляду фільмів або нелегальними програмами для азартних ігор.

Також було виявлено та видалено додатки для фінансових служб, які використовували «складну та шкідливу» соціальну інженерію для обману користувачів. Крім того, 38 000 програм були відхилені за недокументовані або приховані функції, а 375 000 - за порушення конфіденційності.

Звіт Apple пішов за змінами в Європейському союзі, які дозволяють встановлювати програми поза App Store і обходити частину процесу перевірки програм. Програми, що розповсюджуються з альтернативних ринків програм та веб-сайтів, повинні проходити нотаріальну перевірку безпеки, але Apple не перевіряє їх вміст. Apple заявила, що завантаження додатків з-за меж App Store наражає користувачів на ризик шахрайства і порушує конфіденційність.

Додати коментар
Ще статті за темою