Заряджай всі пристрої одночасно! Знижка -15% на бездротові зарядки CasePro До покупок ⚡️

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

iOS 18 буде схожа на visionOS

iOS 18 буде схожа на visionOS

в iCases Blog

Перший погляд на редизайн iOS18 у стилі visionOS, можливо, став відомий завдяки новим зображенням додатка "Камера".

MacRumors отримав шаблон рамки iPhone від анонімного джерела, яке стверджує, що отримало його від інженера iOS. Імовірно, він є частиною Apple Design Resources для iOS 18, яка допомагає розробникам візуально проєктувати додатки за допомогою таких програм, як Sketch і Photoshop. Хоча ми не можемо підтвердити справжність цього зображення, ми вважаємо, що ним варто поділитися, оскільки воно відповідає попереднім чуткам.

У лютому ізраїльський сайт The Verifier стверджував, що iOS 18 і iPadOS 18 матимуть елементи дизайну, натхненні visionOS. ОС для гарнітури Vision Pro має високу напівпрозору глибину зі скляними кнопками з відбивними краями.

Наприклад, додаток Apple TV в iPadOS 18, як повідомляється, матиме ту саму напівпрозору навігаційну панель, яка з'явилася в торішній версії tvOS 17.2. Дизайн цього меню явно нагадує visionOS. Згідно зі звітом, Apple також змінить дизайн інших системних меню і вбудованих додатків в iOS 18, включно з Safari.

В останні роки компанія Verifier неоднозначно ставилася до чуток про Apple, але пізніше Марк Гурман з Bloomberg заявив, що Apple працює над редизайном iOS "на початку цього року". Він погодився, що в майбутньому iOS може запозичити дизайн у visionOS, але Гурман не очікує "повного редизайну, дзеркального відображення visionOS". Тому ще належить з'ясувати, наскільки ймовірний редизайн.

Хоча Гурман припустив, що редизайн може відбутися не цього року, у листопадовому випуску своєї розсилки він висловився більш чітко щодо редизайну iOS 18, заявивши, що вище керівництво Apple назвало iOS 18 "амбітною і переконливою", з "безпрецедентними новими функціями і дизайном". Він також зазначив, що

Передбачувані документи щодо дизайну додатка камери для iOS 18 узгоджуються з цими повідомленнями і, схоже, вказують на серйозний редизайн візуальних елементів Apple відповідно до visionOS, але можуть бути незаконними". Apple представить iOS 18 на щорічній конференції для розробників WWDC 10 червня. Перша бета-версія має бути доступна незабаром після цього анонсу. Оновлення має вийти для всіх користувачів у вересні разом із лінійкою iPhone 16.

Додати коментар
Ще статті за темою