Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Spotify скоротила підтримку Apple HomePod

Spotify скоротила підтримку Apple HomePod

в iCases Blog

Але пообіцяла додати AirPlay 2 ще раз.

Spotify, найпопулярніший у світі сервіс потокового передавання музики, останнім часом потрапив у заголовки газет через свою останню заяву про підтримку HomePod. У нещодавній заяві компанія применшила підтримку Apple HomePod, але пообіцяла додати AirPlay 2 ще раз. Ця заява залишила багатьох користувачів Spotify в замішанні і розчаруванні, оскільки вони задаються питанням, чому компанія, схоже, ігнорує HomePod, продовжуючи фокусуватися на AirPlay 2.

По-перше, давайте розглянемо докладніше, що насправді означає це оголошення. HomePod - це смарт-динамік Apple, який був випущений на початку 2018 року. Спочатку Spotify не був доступний на HomePod, але в лютому 2019 року компанія додала підтримку пристрою через AirPlay 2. Це дало змогу користувачам передавати музику з акаунта Spotify на HomePod за допомогою iPhone, iPad або Mac. Однак цей досвід не був таким безпроблемним, як міг би бути, і деякі користувачі повідомляли про проблеми з відтворенням та іншими функціями.

Тепер, у своїй останній заяві, Spotify применшив підтримку HomePod, заявивши: "Наразі у нас немає планів щодо підтримки HomePod за допомогою Spotify Connect". Це означає, що користувачі більше не зможуть передавати музику безпосередньо зі свого акаунта Spotify на HomePod за допомогою вбудованого голосового помічника HomePod - Siri. Замість цього користувачам доведеться використовувати AirPlay 2 для передачі музики з акаунта Spotify на HomePod.

Чому ж Spotify внесла цю зміну? Компанія не дала чіткої відповіді, але деякі експерти галузі припускають, що це може бути пов'язано з триваючою битвою між Spotify і Apple з приводу "податку Apple" в App Store. Spotify давно критикує Apple за те, що вона бере 30% від усіх покупок, зроблених через App Store, включно з підпискою на такі сервіси, як Spotify. Зменшуючи підтримку HomePod, Spotify, можливо, намагається дати зрозуміти Apple, що не буде підтримувати пристрої, які є ексклюзивними для екосистеми Apple.

Незважаючи на цю зміну, Spotify пообіцяв знову додати підтримку AirPlay 2, що означає, що користувачі, як і раніше, зможуть передавати музику зі свого акаунта Spotify на HomePod за допомогою iPhone, iPad або Mac. Хоча це не так зручно, як можливість використовувати Siri для керування відтворенням, це все ще життєздатний варіант для користувачів, які хочуть слухати Spotify на своєму HomePod.

На закінчення, хоча рішення Spotify про зниження підтримки HomePod може засмутити деяких користувачів, важливо пам'ятати, що компанія, як і раніше, прагне надати своїм користувачам відмінні можливості потокового мовлення. Додавши підтримку AirPlay 2, Spotify дає користувачам можливість слухати улюблену музику на HomePod.

Додати коментар
Ще статті за темою