Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple подала заявку на 248 патентів

Apple подала заявку на 248 патентів

в iCases Blog

Пов'язаних із автомобілями, з 2000 року.

Apple подала та опублікувала загалом 248 патентів, пов'язаних з автомобілем, згідно з дослідженням, проведеним японським новинним сайтом Nikkei та токійською аналітичною фірмою Intellectual Property Landscape.

Патенти охоплюють технологію самостійного водіння, комфорт їзди, сидіння, підвіски, навігацію, керування батареями, підключення транспортного засобу до всіх (V2X) для зв'язку між автомобілем та багато іншого. Apple подала найбільшу кількість патентів, пов'язаних із зв'язком та навігацією, а потім із автономним водінням.

Після того, як Apple подасть заявку на патент, для її публікації потрібно близько 18 місяців. На даний момент з 2021 Apple опублікувала вісім патентів, пов'язаних з автомобілями, але додаткові патенти повинні бути видані пізніше цього року, і очікується, що кількість опублікованих патентів 2021 перевищить кількість патентів, опублікованих Apple в 2020 році.

Патентні документи, пов'язані з автомобілем, почали збиратися у 2016 році після менш ніж 10 на рік у 2010-х роках, а Apple подала заявку на 44. Патентні заявки ще більше зміцнилися у 2017 році, коли Apple подала рекордні 66 заявок.

Новини про роботу Apple над якимось безпілотним автомобілем вперше з'явилися у 2014 році, і з того часу ми чули регулярні чутки про прогрес Apple. Робота над автомобілем кілька разів змінювалася, і були моменти, коли здавалося, що повного автомобіля не відбудеться, але останніми роками зміни в проекті вказують на те, що Apple дійсно наполягає на тому, щоб якийсь електричний автономний автомобіль був випущений до кінця десятиліття. .

Apple розмовляє з різними виробниками автомобілів та постачальниками деталей протягом останніх кількох років, але досі неясно, з ким саме Apple планує співпрацювати (якщо будь-яка компанія) для свого електромобіля. Багато патентів Apple, пов'язані з вікнами, сидіннями, підвіскою та іншими фізичними компонентами автомобіля, посилюють припущення про те, що Apple збирається випустити автомобіль, а не просто зосередитись на програмному забезпеченні для автономного керування автомобілем.

Нещодавні чутки вказують на те, що Apple має амбітні плани щодо створення безпілотного автомобіля з метою змінити автомобільний ринок так, як iPhone змінив ринок смартфонів. Apple вивчає дизайн із чотирма сидіннями, зверненими всередину, без кермового колеса або педалі гальма.

Немає жодного слова про те, коли буде запущено Apple Car, але надійні джерела, такі як Марк Гурман з Bloomberg і аналітик Apple Мін-Чі Куо, припустили, що Apple прагне випуску в 2025 році.

Додати коментар
Ще статті за темою