Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple втрачає позицію найціннішої компанії у світі

Apple втрачає позицію найціннішої компанії у світі

в iCases Blog

Через нафтового гіганта Aramco.

Apple втратила свої позиції найціннішої компанії у світі після широкого розпродажу технологічних акцій та зростання цін на нафту.

Акції Apple впали приблизно на 5% у середу до 146,50 доларів США, знизившись майже на 20% з початку року. Ринкова капіталізація Apple впала до 2,37 трлн доларів.

Нафтовий гігант Saudi Arabian Aramco повернув собі перше місце у Apple, позицію, яку він програв виробнику iPhone в 2020 році. Акції Aramco зросли більш ніж на 27% у цьому році, а прибуток подвоївся минулого року через різке зростання цін на нафту. Оцінка фондового ринку Aramco нині становить трохи менше 2,43 трильйона доларів.

Інвестори продають акції технологічних компаній та криптовалюту за менш ризиковані активи після кроку центральних банків щодо підвищення відсоткових ставок у спробі компенсувати вплив зростання цін.

Пониження Apple на друге місце в найціннішій компанії відбулося через два тижні після того, як вона повідомила про виручку в другому кварталі в розмірі 97,3 мільярда доларів, що є новим рекордом за березень. Apple спостерігала зростання у своїх категоріях iPhone, Mac, Wearables і Services, але виручка iPad знизилася приблизно на 2% порівняно з попереднім кварталом.

Додати коментар
Ще статті за темою