Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple тестує нове покриття антивідблиску для камери iPhone 16 Pro

Apple тестує нове покриття антивідблиску для камери iPhone 16 Pro

в iCases Blog

Пише корейський інсайдер yeux1122.

Компанія Apple тестує нову технологію антивідблискового оптичного покриття для майбутніх камер iPhone, що може поліпшити якість фотографій за рахунок зменшення таких артефактів, як відблиски та ореоли, повідомляють чутки з Південної Кореї.

Як повідомляє новинний блог-агрегатор Naver "yeux1122" з посиланням на джерела в ланцюжку поставок Apple, Apple розглядає можливість впровадження нового обладнання для атомного осадження шарів (ALD) у процес виробництва об'єктивів камер iPhone.

ALD передбачає нанесення атомарного шару матеріалу на підкладку за один раз з надзвичайно точним контролем товщини і складу; ALD дає змогу наносити дуже тонкі матеріали на напівпровідникові пристрої, зокрема компоненти камер.

Що стосується об'єктивів камер, то ALD можна використовувати для нанесення антивідблискових покриттів, які допомагають зменшити такі фотографічні артефакти, як світлові смуги та примари, що виникають на кінцевому зображенні, коли яскраві джерела світла, такі як сонце, світять прямо в об'єктив.

ALD також може зменшити ореоли (тип спотворення зображення, за якого на фотографії навпроти яскравого джерела світла з'являється слабке вторинне зображення). Це відбувається, коли світло багаторазово відбивається між поверхнею об'єктива і матрицею камери.

Крім того, матеріали, використовувані в ALD, можуть захистити систему лінз камери від шкідливого впливу навколишнього середовища, не впливаючи на здатність сенсора ефективно вловлювати світло.

У блозі Naver стверджується, що цей виробничий процес буде використовуватися в "Pro-моделях" лінійки iPhone Apple "наступного покоління". Це звучить як посилання на одну або обидві преміальні моделі iPhone 16, але, з огляду на час появи цього слуху, не можна виключати, що цей метод тестується для моделей iPhone 17 Pro наступного року.

Очікується, що обидві наступні моделі iPhone 16 Pro будуть оснащені тетрапризматичним об'єктивом з 5-кратним оптичним зумом, але наразі ця функція є ексклюзивною для iPhone 15 Pro Max у лінійці смартфонів Apple. Зазвичай Apple випускає наступне покоління iPhone приблизно в середині вересня.

Додати коментар
Ще статті за темою