Неділя, 5 травня – вихідний. Усі замовлення будуть оброблені 6 травня. Гарних свят! 💚

Apple видалила Telegram з App Store в Китаї

Apple видалила Telegram з App Store в Китаї

в iCases Blog

На вимогу влади.

Компанія Apple видалила додаток Meta і месенджер Telegram з App Store в Китаї. Це було зроблено на вимогу Пекіна.

За даними видання, з магазину зникли додатки WhatsApp, Threads, Telegram і Signal.

За словами представників Apple, китайські органи управління кіберпростором розпорядилися видалити ці додатки з міркувань національної безпеки. Пекін уже кілька років забороняє іноземні платформи для обміну повідомленнями та соціальні мережі, такі як WhatsApp.

За даними Bloomberg, це дало змогу таким додаткам, як WeChat від Tencent, посісти домінуюче становище в країні, однак китайські користувачі можуть використовувати віртуальні приватні мережі для перегляду іноземних медіа.

Річ Бішоп, співзасновник і генеральний директор AppInChina, каже, що китайські споживачі в основному обмежуються китайськими додатками, а іноземних дуже мало.

Інші проблеми, пов'язані з видаленням додатків

У серпні Китай зажадав від усіх розробників мобільних додатків зареєструватися в країні або припинити свою діяльність до кінця березня.

Пекін назвав цей крок спробою боротьби з телефонним шахрайством і аферами. Міністерство промисловості та інформаційних технологій заявило, що з квітня по червень стежитиме за дотриманням цієї вимоги і вживатиме заходів проти незареєстрованих застосунків.

Apple дала зрозуміти, що зобов'язана дотримуватися законів країн, у яких працює, навіть якщо вона з ними не згодна.

Заборона TikTok у США

Це відбувається в той час, коли Конгрес США намагається заборонити TikTok, пише видання.

Американські політики намагаються домогтися продажу TikTok некитайським власникам, посилаючись на міркування національної безпеки. В іншому разі застосунок буде заборонено на американському ринку.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що готовий підписати закон, що обмежує діяльність соціальної мережі TikTok у Сполучених Штатах.

Додати коментар
Ще статті за темою