Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Apple заборонить безкоштовно встановлювати бета-версії iOS для розробників

Apple заборонить безкоштовно встановлювати бета-версії iOS для розробників

в iCases Blog

Тестові збірки для публічного застосування будуть доступні безплатно й надалі.

Починаючи з бета-версії iOS 16.4, iPhone має нове меню "Бета-оновлення" в додатку "Налаштування" в розділі "Основні" → "Оновлення програмного забезпечення". Це меню дасть змогу учасникам програми розробників Apple вмикати бета-версії iOS безпосередньо на iPhone без необхідності встановлювати профіль конфігурації з веб-сайту Apple Developer.

Меню з'явиться тільки в тому разі, якщо iPhone користувача увійшов у той самий ідентифікатор Apple ID, який він використовував для реєстрації в програмі Apple Developer Program. У майбутніх випусках iOS Apple каже, що це меню буде єдиним способом увімкнути бета-версії для розробників, оскільки профілі перестануть працювати.

Ця зміна не дасть змоги користувачам iPhone, які не зареєстровані в програмі розробників Apple за 99 доларів на рік, встановити бета-версію iOS 17 безкоштовно, коли її буде випущено на WWDC у червні. Досі будь-хто міг легко встановити бета-версії розробників iOS безкоштовно, завантаживши профілі з таких сайтів, як BetaProfiles.dev.

Apple вже розправилася з веб-сайтами, якими поділилися бета-профілі розробників минулого року. BetaProfiles.com закрився в серпні, щоб уникнути "юридичних битв з Apple", тоді як юристи Apple надали Twitter повідомлення про видалення DMCA для більш ніж дюжини твітів, які містять посилання на IPSW.dev. BetaProfiles.dev залишається в прямому ефірі і, схоже, є копією BetaProfiles.com, але незрозуміло, чи має веб-сайт таке ж право власності.

Користувачам iPhone, які не хочуть платити 99 доларів на рік за програму для розробників Apple, доведеться дочекатися публічної бета-версії iOS 17, яка, найімовірніше, буде випущена в липні. Користувачі можуть безкоштовно зареєструватися в загальнодоступній програмі бета-тестування програмного забезпечення Apple.

Користувачі все ще можуть безкоштовно встановити бета-версію розробника iOS 17 за допомогою файлу IPSW, але ще належить з'ясувати, чи буде це варіант. Багато років тому Apple дозволила встановлення бета-файлів IPSW тільки на пристроях, зареєстрованих в обліковому записі розробника Apple, і Apple могла повторно ввести цю колишню політику. Як мінімум, усунення профілів конфігурації зробить завдання більш стомлюючим у майбутньому.

Додати коментар
Ще статті за темою