Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

Чіп Apple A16 буде заснований на 5-нм техпроцесі, а Apple M2 - на 3-нм

Чіп Apple A16 буде заснований на 5-нм техпроцесі, а Apple M2 - на 3-нм

в iCases Blog

Продуктивність iPhone 14 практично не зміниться.

Інсайдер під ніком ShrimApplePro поділився в Твіттері інформацією про нові системи-на-чіпі Apple, які будуть встановлені в лінійці iPhone 14 і нових комп'ютерах Mac.

Apple A16 буде виготовлений за 5-нм техпроцесом, як і чіпи A14, A15 та M1. Раніше повідомлялося, що нова система-на-чіпі буде проводитися по 4-нм техпроцесу TSMC N4P, але виявилося, що це просто покращена версія 5-нм техпроцесу.

Поліпшення будуть, але не такі помітні як від переходу на менший техпроцес. Головне – підтримка та використання пам'яті LPDDR5.

Що стосується систем-на-чіпі Apple M2, вони стануть першими чіпами компанії, виготовленими за 3-нм техпроцесом з архітектурою Apple ARMv9.

Також компанія продовжує роботу над покращеннями чіпів серії M1. У нових версіях будуть використовуватися енергоефективні ядра Blizzard та високопродуктивні ядра Avalanche. Зараз використовуються ядра Icestorm та Firestorm відповідно.

Останній чіп у лінійці M1 дебютує у новому Mac Pro. Можливо, комп'ютер анонсують на конференції WWDC 2022 і він поєднає дві системи-на-чіпі M1 Ultra.

Додати коментар
Ще статті за темою