Google запускає Find My на Android

Google запускає Find My на Android

в iCases Blog

Призначеної для пошуку пристроїв Apple.

Компанія Google запустила мережу Find My Device, яка пропонує функціональність, аналогічну мережі Find My від Apple для продуктів Android.

Як і мережа Find My від Apple, мережа Find My Device для Android може використовуватися мільйонами пристроїв Android (під управлінням Android 9 або пізнішої версії) у природі для пошуку загублених, вкрадених або зниклих пристроїв Android. Загублені смартфони Android можуть використовувати Bluetooth для пошуку прилеглих пристроїв Android і повідомляти власникам про своє місцезнаходження.

Оскільки ця мережа використовує Bluetooth, вона працює, навіть якщо пристрій Android перебуває в автономному режимі і не під'єднаний до стільникової мережі або Wi-Fi Деякі пристрої, як-от Pixel 8 і Pixel 8 Pro, мають вимкнений або розряджений акумулятор. Find My пропонує аналогічну функціональність для iPhone.

Починаючи з травня мережа Find My Device для смартфонів Android також працюватиме з Bluetooth-трекерами від таких компаній, як Chipolo і Pebblebee, даючи змогу користувачам Android прикріплювати трекери до предметів і знаходити їх у мережі Android, щоб їх можна було знайти в мережі, щоб їх можна було знайти в мережі. Google не розробив власні трекери, але ці сторонні трекери працюватимуть так само, як і AirTags.

Щоб запобігти стеженню за користувачами iPhone без їхнього відома за допомогою цієї нової мережі, Google співпрацює з Apple, щоб користувачі iPhone і Android могли отримувати попередження про трекери поруч із невідомими предметами, незалежно від марки пристрою стеження. Було створено галузеву специфікацію. Google чекала запуску своєї мережі доти, доки Apple не реалізувала підтримку сповіщень про трекери сторонніх виробників на основі коду, знайденого в iOS 17.5.

iOS 17.5, судячи з усього, поширює сповіщення AirTag "Found Moving With You" на трекери сторонніх виробників, даючи змогу iPhone розпізнавати трекери на базі Android і трекери інших компаній." Ви можете відключити цей елемент і не повідомляти власнику про своє місцезнаходження. Для цього дотримуйтесь інструкцій, наданих виробником пристрою на його сайті", - йдеться в коді iOS 17.5.

Google може винести уроки з критики, з якою зіткнулася Apple після запуску AirTags. Численні новини та повідомлення про те, що злочинці використовують AirTags для переслідування і викрадення автомобілів, змусили Apple внести деякі зміни в повідомлення про небажане стеження. Apple збільшила частоту сповіщень, а також розробила застосунок Tracker Detect для пристроїв Android, але співпраця Apple і Google пропонує більш постійне рішення, яке забезпечує безпеку користувачів Android і iPhone під час запуску ще однієї великої мережі стеження.

Додати коментар
Ще статті за темою