Прототип AirPower вперше заряджає Apple Watch

Прототип AirPower вперше заряджає Apple Watch

в iCases Blog

Уперше помічено прототип нещасливого бездротового зарядного пристрою Apple AirPower, за допомогою якого заряджаються Apple Watch.

AirPower - це зарядний килимок, розроблений Apple для зарядки iPhone, Apple Watch і AirPods, оснащених технологією Qi, яку компанія презентувала разом з iPhone X у вересні 2017 року. AirPower дає змогу заряджати iPhone, AirPods і Apple Watch. Годинники можна розмістити на будь-якій частині зарядного килимка, що вимагало включення декількох зарядних котушок, що перекриваються.

Це призвело до появи специфічної для iOS екранної анімації при розміщенні пристрою на зарядному килимку, яка була помітна в ранніх маркетингових матеріалах Apple. iPhone на зарядному пристрої AirPower також міг відображати статус зарядки всіх розміщених на ньому пристроїв. AirPower не вклався в початкову дату запуску в 2018 році, а після низки проблем з розробкою AirPower в березні 2019 року Apple і зовсім скасувала проєкт.

Зображення прототипів AirPower вперше з'явилися в соціальних мережах у серпні 2020 року, демонструючи багатовиткову конструкцію і внутрішню схему пристрою, а перше відео з пристроєм з'явилося в серпні 2021 року. Відтоді з'явилося ще кілька прототипів AirPower, більшість з яких наразі не працюють.

Нове відео користувача X 'Apple Demo', який у минулому демонстрував різні прототипи Apple, показує, що AirPower може заряджати Apple Watch. Пристрій має 16 котушок і може заряджати прототип Apple Watch Series 4 від DVT, який, як стверджується, сильно нагрівається. Наприкінці минулого року функціональний прототип AirPower від самого початку розробки демонстрував серйозні проблеми з нагріванням, включно із загорянням і плавленням пристроїв, розміщених на зарядній панелі, що зрештою змусило Apple відмовитися від проєкту.

Здатність AirPower заряджати Apple Watches буде особливою, оскільки смарт-годинники Apple можуть заряджатися тільки через магнітні зарядні пристрої і не підтримують Qi; незалежно від того, де Apple Watch будуть розміщені на майданчику AirPower, вони зможуть заряджатися без впливу магнітного поля.

Подальші чутки про те, що Apple працює над невеликим бездротовим зарядним пристроєм, схоже, стосувалися зарядних пристроїв MagSafe і MagSafe Duo, а не AirPower. Однак у звіті Bloomberg 2022 Марк Гарман заявив, що Apple все ще вивчає можливість появи в майбутньому зарядних пристроїв, подібних до AirPower.

Додати коментар
Ще статті за темою