TikTok обходить комісію App Store

TikTok обходить комісію App Store

в iCases Blog

Яку Apple отримує за цифрові покупки.

"Як зазначає Девід Теслер (через TechCrunch), TikTok пропонує послугу лише для користувачів програми TikTok, яка дозволяє їм купувати токени на TikTok.com, а не у додатку." "Щоб уникнути плати за обслуговування у додатку, спробуйте завантажити товар із tiktok.com". Заощаджуйте на комісії за обслуговування та отримайте доступ до найпоширеніших способів оплати”.

Коли ви переходите на сайт TikTok.com і вибираєте "Купити", з'являється інтерфейс, що дозволяє використовувати такі способи оплати, як PayPal та кредитні/дебетові картки. Додаток стверджує, що "плата за послуги третіх осіб невелика і дозволяє заощадити близько 25%". Процес покупки може бути повністю завершений у програмі TikTok без використання покупок у програмі.

Монети TikTok використовуються як засіб, за допомогою якого користувачі можуть пропонувати "подарунки" творцям. Користувачі платять реальні гроші, щоб придбати певну кількість токенів, які використовуються для маленьких подарункових емодзі, які можна дарувати творцям; згідно з TikTok, подарунки використовуються для визначення кількості "алмазів", що видаються творцям, а алмази можна обміняти на монети; монети TikTok коштують близько половини алмазу, а 100 алмазів коштують 50 центів, тому TikTok отримує значну суму при їх викупі.

Згідно з правилами Apple, покупки в додатках повинні використовуватися для придбання цифрових товарів та послуг, а "токени" TikTok, ймовірно, вважаються цифровими товарами. Якщо TikTok дійсно пропонує покупцям спосіб придбати монети без покупок у додатку, як передбачається на скріншоті Теслера, TikTok порушує правила Apple App Store.

Монети TikTok, швидше за все, будуть вважатися чіпами, а Apple змушує інші великі соціальні мережі, такі як Facebook, використовувати вбудовані покупки для створення чіпів. Те, що робить TikTok, схоже на варіант прямої покупки, доданий у додаток Fortnite від Epic Games в 2020 році, який у результаті призвів до заборони докладання Fortnite і багаторічної судової тяжби.

Більшість користувачів TikTok можуть купувати монети тільки через інтерфейс покупок у додатку, а можливість купувати безпосередньо в TikTok за допомогою кредитної або дебетової картки – це функція, яка, ймовірно, з'явиться лише у невеликої кількості користувачів. Імовірно, ця можливість буде доступна тільки тим користувачам, які витрачали в минулому великі суми грошей на монети.

Додати коментар
Ще статті за темою