Новинка в iCases! Аксесуари для якісної та зручної зйомки контенту 📸 До каталогу 

Безкоштовна доставка Новою Поштою при замовленні аксесуарів на суму від 999 грн 🤑

App Store може порушити антимонопольне законодавство Японії

App Store може порушити антимонопольне законодавство Японії

в iCases Blog

Згідно з новим звітом Японської комісії зі справедливої торгівлі (FTC).

Згідно з новим звітом Японської комісії зі справедливої торгівлі (FTC), яким поділився Nikkei, політика Apple App Store може порушувати японське антимонопольне законодавство. Японські регулюючі органи не вважають, що існує достатній "конкурентний тиск" на Apple і Google, оскільки дві компанії мають дуополію в мобільних операційних системах і домінують на ринку додатків.

Японські регулюючі органи хочуть, щоб Apple і Google дозволяли користувачам обирати сторонні способи оплати застосунків і сервісів, а не примушувати їх використовувати вбудовані варіанти купівлі в App Store і Play Store. Google дозволяє сторонні варіанти оплати для застосунків з 2022 року, як і Apple в дуже обмеженій кількості країн, які прийняли законодавство, що передбачає альтернативні платежі.

FTC припустила, що комісійні в магазині додатків від 15 до 30 відсотків можуть бути зловживанням домінуючою переговорною позицією. У відповідь Apple заявила, що комісійна модель є найкращим способом стимулювання розробки, в той час як Google заявила, що з більшості розробників стягується плата в розмірі 15 відсотків або менше.

Обидві компанії також були звинувачені в маніпулюванні пошуковими рейтингами, щоб віддати перевагу своїм власним додаткам конкурентам, що вони заперечували.

Японська FTC закликає до подальшого регулювання для придушення антиконкурентної поведінки і заявила, що планує працювати з урядовою радою з цифрової конкуренції над новими законами. Голова FTC Рьота Інаба сказав Ніккею, що група "має намір відреагувати на будь-яку поведінку, яку буде встановлено такою, що порушує антимонопольне законодавство".

Сьогоднішній звіт припускає, що Японія може змусити Apple прийняти сторонні варіанти оплати, що вона вже робить у Південній Кореї після того, як країна прийняла закон, що забороняє операторам магазинів додатків примушувати розробників використовувати свої білінгові системи. Apple має аналогічний посібник для застосунків для знайомств у Нідерландах, що дає їм змогу приймати альтернативні способи оплати після спору з Управлінням у справах споживачів і ринків країни.

У Європі Apple готується до ухвалення Закону про цифрові ринки, який вимагатиме від нього дозволити завантаження застосунків на iPhone за допомогою бічного завантаження або альтернативних магазинів застосунків, функціональність очікується, щойно iOS 17.

Додати коментар
Ще статті за темою